Απάντηση στη ΝΟΔΕ(ΔΕΕΠ) για το Νοσοκομείο Ξάνθης

Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η απάντηση της ΝΟΔΕ Ξάνθης, για τη διάλυση του Νοσοκομείου και την παράδοση των ασθενών, που χρειάζονται διασωλήνωση στη …Θεία Βούληση!

Αντί λοιπόν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι να απαντήσουν, για το εάν λειτουργεί η όχι η ΜΕΘ και για το εάν υπάρχουν ή όχι διασωληνωμένοι εκτός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή στον Πολάκη ωσάν να είναι αυτός ο υπουργός υγείας που διαχειρίζεται την πανδημία.

Ίσως γιατί ο δικός τους υπουργός δήλωσε, πως «πιθανότατα δε θα τα καταφέρει όποιος εισάγεται σε ΜΕΘ» ή ίσως υπερασπιζόμενοι την επιστημονική !!! άποψη του Πρωθυπουργού τους, πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνητότητα σε σχέση με αυτούς που είναι στις εντατικές».

Πώς μπορεί όμως κανείς να ζητήσει ευθύνες, από μια πολιτική παράταξη η οποία δια των πλέον αρμοδίων, δηλώνει ξεκάθαρα πως οι ΜΕΘ είναι αχρείαστες, αφού έτσι κι αλλιώς οι ασθενείς είναι καταδικασμένοι. Από μια πολιτική παράταξη που θεωρεί πως «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, καθώς μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Στο μεταξύ οι θάνατοι καθημερινά αγγίζουν σχεδόν τους 100! Εκατό συμπολίτες μας που αφήνουν την τελευταία τους πνοή ελλείψει ΜΕΘ, ελλείψει ενός «πολυτελούς» συστήματος υγείας, το οποίο θα είχε σώσει ανθρώπινες ζωές. Ίσως γιατί οι καθημερινές αυτές απώλειες γι’ αυτούς, είναι απλοί αριθμοί και όχι δικοί μας άνθρωποι, που φεύγουν από κοντά μας, θύματα της ιδεολογικής εμμονής για την παράδοση της υγείας σε ιδιώτες.

Θύματα τα οποία καθημερινά θα πολλαπλασιάζονται, όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής, για διάλυση καθολικά του συστήματος υγείας και του δικαιώματος των ανασφάλιστων πολιτών και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού, στην περίθαλψη, όπως αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο νομοθέτημα, καθώς καταργείται η συνταγογράφηση για φάρμακα, θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις, από τους πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς.

Αντί λοιπόν η ΝΟΔΕ να απαντήσει επί των καίριων θεμάτων που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να τυρβάζει περί άλλων, ίσως γιατί, οι ειλικρινείς απαντήσεις προς τους πολίτες της Ξάνθης:

  • Θα αποδείξουν την γύμνια τους, σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.
  • Θα αποδείξουν για ακόμη μία φορά την αδιαφορία τους για το σύστημα δημόσιας υγείας και την καλά σχεδιαζόμενη διάλυσή του.
  • Θα αποδείξουν την αποδοχή, εκ μέρους της μετατροπής του Νοσοκομείου Ξάνθης σε κέντρο υγείας.
  • Θα αποδείξουν την αποδοχή εκ μέρους της πολιτικής διάλυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
  • Θα αποδείξουν εν τέλει την ανεπάρκειά τους για προάσπιση της ζωής των συμπολιτών μας, κάτι που μάλλον έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κομματική γραμμή.

Κλείνοντας και αφού αρέσκονται να παραβάλλουν δηλώσεις στελεχών, να τους θυμίσουμε λοιπόν κι εμείς τα tweet του ευρωβουλευτή τους, Γιώργου Κύρτσου. «Έφτασε η ώρα να παραδεχτεί η κυβερνητική ηγεσία λάθη και παραλείψεις στη μάχη κατά του COVID-19, να κάνει τους υπολογισμούς από την αρχή, να εφαρμόσει νέα αξιόπιστη & αποτελεσματική πολιτική» για να προσθέσει λίγο μετά «Φαρσο-τραγωδία η κατάσταση στην Ελλάδα. Επιμένουμε στην κουτοπονηριά παρά τις καθημερινές εκατόμβες».

Φαρσοκωμωδία λοιπόν φίλτατοι, τα όσα σήμερα ζούμε, δια στόματος του δικού σας ευρωβουλευτή. Μόνο που αυτή την φαρσοκωμωδία την πληρώνουμε με τη ζωή μας.

Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη Δημόσια Υγεία.

Γραφείο Τύπου