Παρουσίαση βιβλίου: «Αλέξης Τσίπρας- Η Τετραετία της Ωρίμανσης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου, «Αλέξης Τσίπρας- Η Τετραετία της Ωρίμανσης», του συγγραφέα Φώτη Κυζάκη. Εκτός από το Συγγραφέα για το βιβλίο μίλησαν ο Στάθης Γιαννακίδης (πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης) και η εκπαιδευτικός Νατάσα Μακρή. Την  εκδήλωση ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε  στο Καφεποτείο Φίλοιστρον.

Η περιγραφή του βιβλίου από τις εκδόσεις I Write:

Πέντε, σχεδόν, χρόνια από εκείνον τον Ιανουάριο. Πέντε χρόνια από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας αναλάµβανε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας µε συνθήµατα τα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Ο νεότερος αρχηγός κόµµατος, µόλις 34 ετών! Και ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς, µόλις 41 ετών.

Κι όµως, µετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο ίδιος πολιτικός. Μετά από τέσσερα χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο, έχει ωριµάσει.

Γνωρίζει, µε άλλα λόγια, πώς διοικείται ένα κράτος όπως η Ελλάδα, µέσα σε µια Ευρώπη, όπως όλοι τη γνωρίζουµε. Αντιλαµβάνεται, πλέον, τους ευρωπαϊκούς συσχετισµούς δυνάµεων και τη θέση της χώρας µας µέσα σε αυτούς.

Ποια είναι, λοιπόν, η ιδεολογία του; Ποια η πολιτική του στρατηγική; Με ποιον τρόπο ανέβηκε στην εξουσία και ποιοι οι σηµαντικότεροι σταθµοί της θητείας του; Υπήρξε άραγε ένα είδος αποκαθήλωσης; Και σε κάθε περίπτωση, τι µας επιφυλάσσει το µέλλον για τον νεαρό πολιτικό;

Ήρθε η ώρα να ρίξουµε φως σε µια από τις πιο ανατρεπτικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ας µιλήσουµε για τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία του.”