Δελτίο Τύπου: Η Ρένα Δούρου στην Ξάνθη

Η Ρένα Δούρου στη Ξάνθη: Απέναντι σε μια διχαστική κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στηρίζει την κοινωνία

«Απέναντι σε μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, που επενδύει μόνο στον διχασμό και  εγκαταλείπει τη Βόρεια Ελλάδα, τη Ξάνθη, με αποκλειστική πυξίδα την εξυπηρέτηση ημετέρων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επιλέγει την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες και τη στήριξη της κοινωνίας», παρατήρησε η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που επισκέφτηκε  την Ξάνθη, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον Συντονιστή της ΝΕ Ξάνθης (και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πολίτες για την Ξάνθη”) Γιώργο Χατζηθεοδώρου καθώς και μέλη της ΝΕ.

Μιλώντας το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ η Ρένα Δούρου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “αυτή η επαφή με τους πολίτες μαρτυρά ότι πλέον η ανησυχία και ο θυμός των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, δεν μπορούν να κουκουλωθούν από τα συστημικά ΜΜΕ”.  “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τεκμηριωμένες προγραμματικές θέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και δεν περιμένει την προκήρυξη των εκλογών για να δημοσιοποιήσει 10 σελίδες ή 10 προεκλογικά σημεία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμων, με αντικείμενο της συζήτησης μια ευρεία γκάμα θεμάτων.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά του Πόρτο Λάγος. “Στις δύσκολες μέρες της ακρίβειας οι Λαϊκές Αγορές είναι εκείνος ο θεσμός που στηρίζει τα νοικοκυριά και δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση τον έχει βάλει στον μαυροπίνακα και θέλει να τον πλήξει, όπως φάνηκε με τον πρόσφατο νόμο”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Στη Σταυρούπολη: “Η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα για τους νέους αλλά για τους λίγους και ισχυρούς φίλους της

Κατόπιν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είχε συνάντηση στη Σταυρούπολη με τον αντιδήμαρχο Απόστολο Ελευθεριάδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αν. Συμεωνίδη, τοπικούς συμβούλους καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου, Δ. Σερεφιά.

“Η Σταυρούπολη είναι άλλη μία περιοχή χαμένων ευκαιριών, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την απαξίωση και την αδιαφορία της κυβέρνησης, χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό όπως και για την Ξάνθη και για τη Δράμα, παρά μόνο για τα συμφέροντα ημετέρων” παρατήρησε η Ρένα Δούρου. “Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, αλλά για την άνθιση των ιδιωτικών συμφερόντων, εκείνων που την στήριξαν. Δεν έχει πρόγραμμα για τους νέους της Σταυρούπολης αλλά για τους λίγους και ισχυρούς φίλους της”. “Εμείς βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δούμε μαζί πώς θα αλλάξουμε τα πράγματα και πώς θα καταφέρουμε να αναδείξουμε όλα τα κρίσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του πλούσιου τόπου και τον μεγαλύτερο πλούτο του, που είναι οι άνθρωποι του”. “Αξίζετε καλύτερα και περισσότερα και σας το οφείλουμε για αυτό και βρισκόμαστε σήμερα εδώ”, κατέληξε η ίδια.

Με τον Δήμαρχο Ξάνθης: Σε αντίθεση με την ΝΔ, θέλουμε να ακούσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Σάββατο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη. “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι για να παρουσιάσουμε κάποιες μαγικές λύσεις αλλά γιατί,  σε αντίθεση με τη ΝΔ που όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε επιλέξει να υπερπλειοδοτεί σε λαϊκισμό, εμείς πιστεύουμε και κάνουμε πράξη την εποικοδομητική αντιπολίτευση”, υπογράμμισε η Ρένα Δούρου. “Είμαστε εδώ για να ακούσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όχι για να τη χρησιμοποιήσουμε για ψηφοθηρικούς, μικροκομματικούς λόγους”.

Κατόπιν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είχε συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Σάββα Μελισσόπουλο (επικεφαλής της παράταξης “Ξάνθη για Όλους”), Γιάννη Παπαχρόνη (επικεφαλής της παράταξης “Αγάπη για την Ξάνθη μας”) καθώς και με τους δημοτικούς συμβούλους: Αριάνα Παπαϊωάννου, Νίκο Ανταμπούφη και Ειρήνη Χαριτωνίδου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Μπούτο.

Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο: “Μαζί κτίζουμε το μέτωπο της λογικής για την υγεία το αυτονόητο που έχει ξεχάσει η κυβέρνηση”

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον ιατρικό σύλλογο Ξάνθης. “Βρισκόμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση – απειλή για τους πολίτες, μια κυβέρνηση που  με φανατισμό, βάζει πάνω από το συμφέρον του τόπου, πάνω από την υγεία των πολιτών, τις ψήφους και το κομματικό συμφέρον, κάτι που σημαίνει ότι τη μάχη της πανδημίας τη δίνουμε μόνοι μας, εσείς ως γιατροί που τηρείτε ευσυνείδητα τον όρκο σας κι εμείς με αίσθηση ευθύνης, απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”, σχολίασε η Ρ. Δούρου, παρατηρώντας ότι “ήταν πράγματι μια εποικοδομητική συνάντηση”.. “Μαζί κτίζουμε το μέτωπο της λογικής για την υγεία των συμπολιτών μας, το αυτονόητο που έχει ξεχάσει η κυβέρνηση”.

Η περιοδεία του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο  Σέλερο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της μειονότητας. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μετείχαν και τα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Είμαστε εδώ είμαστε μαζί, υπάρχει  ελπίδα, υπάρχει προοπτική…