Παραγωγοί λαϊκών αγορών: Πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο τη Δευτέρα κατά του νέου νομοσχεδίου

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρoύν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12.00 στη Βουλή.

«Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση. Εξαντλώντας κάθε όριο λογικής επιμένει να ψηφίσει το καταστροφικό νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές. Ένα νομοσχέδιο, που ποτέ και κανείς, δεν εξήγησε ή δικαιολόγησε τη χρησιμότητα του. Οι γενικόλογες τοποθετήσεις περί εκσυγχρονισμού, είναι τραγικά αστείες. Εκτός αν εκσυγχρονισμός θεωρείται η διάλυση των λαϊκών αγορών και ευρύτερα του παραγωγικού τομέα της χώρας.

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια. Όλα τα αιτήματα μας, όλες οι προτάσεις μας πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων», επισημαίνει η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης,

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί στην Ελληνική βουλή. Έτσι όπως το θέλει αυτή, έτσι όπως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της.

Το νομοσχέδιο αυτό, πολύ απλά, θα στερήσει την εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους. Οι λαϊκές αγορές έτσι όπως τις ξέρουμε δεν θα υπάρχουν», υπογραμμίζει.

«Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές της χώρας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους καταναλωτές που θέλουν να αγοράζουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, που μόνο στη λαϊκή αγορά βρίσκουν.

Για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Για να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια τους.

Αυτή τη Δευτέρα απεργούμε. Αυτή τη Δευτέρα κανείς μας δεν θα πάει στη δουλειά. Για να μπορέσουμε να έχουμε και αύριο δουλειά.

Είναι η ώρα της μεγάλης μάχης. Μαζί θα την δώσουμε. Μαζί θα νικήσουμε.

Τη Δευτέρα το μεγάλο ραντεβού είναι στην Αθήνα. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 12.00 στη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.