ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση Αρκουμανέα: «Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει»

Ο Π. Αρκουμανέας ανέλαβε επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), το Νοέμβριο του 2019. Λίγους μήνες μετά εμφανιζόταν «σίγουρος» πως ο κορονοϊός ήταν μια υπόθεση που δεν θα αφορούσε την Ελλάδα (!), ενώ, μεταξύ άλλων, είναι και υπεύθυνος για το σκάνδαλο με τα διπλά βιβλία στον ΕΟΔΥ.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση: «Ο κ. Μητσοτάκης που ανά δυο μήνες πανηγυρίζει για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας, μέσα σε ενάμισι μήνα καρατόμησε όλους όσους τη διαχειρίστηκαν με τα σημερινά καταστροφικά αποτελέσματα. Μετά τους υπουργούς Υγείας, τώρα σειρά πήρα και ο επικεφαλής των διπλών βιβλίων καταγραφών και του μπάχαλου του ΕΟΔΥ.

Το μόνο που αφήνουν πίσω τους είναι την πανδημία εκτός ελέγχου, με τη χώρα μας να είναι τρίτη σε  θανάτους ανά 100.000 πολίτες στην ΕΕ εδώ και ένα μήνα, την απαξίωση των επιστημόνων που ετοιμάζονται να πάρουν σειρά και αυτοί ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, την παταγώδη αποτυχία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και μια κοινωνία βαθιά διχασμένη, μήπως και κρυφτούν οι ευθύνες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει».

πηγή: https://left.gr/news/syriza-gia-tin-paraitisi-arkoymanea-o-k-mitsotakis-apetyhe-osoys-mprostinoys-toy-kai-na-dioxei