Τμ. Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνεύουν με σφράγισμα τα τμήματα υποδομών των αθλητικών σωματείων

«Ο κ. Αυγενάκης, που πρόσφατα κατεδάφισε την «Άθληση για Όλους», έχει επιφυλάξει ακόμα χειρότερο μέλλον στον ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητισμό», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Την απουσία στοιχειωδών μέτρων υποστήριξης των αθλητικών σωματείων σχολιάζει το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει:

«Με αφορμή την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και των διοργανώσεων της περιόδου 2021-2022, χαιρετίζουμε την αθλητική οικογένεια κι ευχόμαστε σε όλους υγεία, σχέσεις συνεργασίας και φίλαθλο πνεύμα.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε και να καταδείξουμε την πλήρη ανεπάρκεια της ηγεσίας του υφυπουργείου αθλητισμού και την παντελή απουσία των πιο στοιχειωδών μέτρων υποστήριξης των αθλητικών σωματείων.

Μετά από το πολύμηνο lockdown, με τους όρους που επέβαλε ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, μετά από μια περίοδο γραφειοκρατικού κυκεώνα και απόπειρα χειραγώγησης της θέλησης των αθλητικών σωματείων και των ομοσπονδιών, δεν υπάρχει καμιά πρόνοια για βοήθεια σε σχέση με την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

Αντιθέτως, η οικονομική επιβάρυνση των νεαρών αθλητών και των σωματείων για τη διενέργεια ενός υποχρεωτικού rapid test κάθε εβδομάδα – ενώ για την εκπαίδευση προβλέπονται self test που καλύπτονται από το σχολείο – οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σφράγισμα δεκάδων τμημάτων υποδομών των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων. Χιλιάδες νέα παιδιά θα σταματήσουν την άθληση εξ αιτίας της οικονομικής τους αδυναμίας να ανταπεξέλθουν σε νέα έξοδα.

Η πολιτεία οφείλει να καλύψει πλήρως το κόστος των rapid test των αθλητών των τμημάτων υποδομών, ή να καλύψει τα αθλητικά σωματεία μέσω των self test που διενεργούνται υποχρεωτικά στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο κ. Αυγενάκης, που πρόσφατα κατεδάφισε την «Άθληση για Όλους», έχει επιφυλάξει ακόμα χειρότερο μέλλον στον ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητισμό. Εάν επρόκειτο για την διευκόλυνση κάποιων προβληματικών ΠΑΕ, για τα στοιχηματικά έσοδα ή τα τηλεοπτικά δικαιώματα, σίγουρα θα είχε βρει την λύση. Κάθε τι «κοινωνικό» είναι απεχθές για την νέα Δημοκρατία, ενώ κάθε τι κερδοσκοπικό είναι ο δικός τους «παράδεισος».»