Γ. Χατζηθεοδώρου: Δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για πανδημία, πυρκαγιές, εθνικά θέματα

Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς τους πολίτες της Ξάνθης να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στην πρώτη- μετά την έναρξη της πανδημίας- ανοιχτή σε κοινό πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ την ερχόμενη Τρίτη, στις 20:00, στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, με ομιλητή τον πρώην υπουργό, βουλευτή του κόμματος και τομεάρχη Μεταφορών – Υποδομών Νίκο Παππά, απηύθυνε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Όπως ενημέρωσε, ο κ. Παππάς θα περιοδεύσει, και θα έχει επαφές με εκπροσώπους τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων του νομού, από τις 30 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του θα επισκεφθεί και το έργο της διάνοιξης του κάθετου άξονα προς Βουλγαρία, για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εκταμιεύσει το απαραίτητο ποσό ώστε να συνεχισθούν οι απαιτούμενες εργασίες.

Παράλληλα θα εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους εδώ και δυο χρόνια δεν υπάρχει επαρκής σιδηροδρομική εξυπηρέτηση, ενώ θα συζητηθούν και τα προβληματικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ, όχι με ευθύνη, είπε, των ΚΤΕΛ, αλλά της πολιτείας :’με το που σταματούν τη λειτουργία τους τα σχολεία, μειώνονται τα δρομολόγια, ταλαιπωρούνται πολίτες’.

Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα της πανδημίας, των πυρκαγιών αλλά και την καθυστέρηση επικύρωσης των μνημονίων συνεργασίας που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών.

‘Το επιτελικό κράτος απέτυχε και κατέρρευσε από τους επικίνδυνους χειρισμούς και στα μέτωπα των πυρκαγιών και στο θέμα της πανδημίας’ υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στα συμφέροντα- που εξυπηρετούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε- που καραδοκούν πάνω από τα καμένα, παρέπεμψε στην χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο οποίος απέφυγε να πει που, επιβεβαίωσε όμως τον προβληματισμό που κυριαρχεί για ακόμη περισσότερες τοποθετήσεις ανεμογεννητριών:’ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε έτοιμο το σχέδιο για την προστασία των δασών, βάση του σχεδίου Γκολντάμερ, στο οποίο είχε συναινέσει και η Ν.Δ, αλλά δεν πρόλαβε να το φέρει λόγω των εκλογών στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν το έφερε μόλις ανέλαβε;… Μετά την πυρκαγιά  στο Μάτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αποπέμψει όλους εκείνους που επιχειρησιακά είχε αποδειχθεί ότι έφεραν ευθύνες. Γιατί τους επανάφερε ο κ. Μητσοτάκης;’, διερωτήθηκε.

Αποτυχία καταλόγισε και στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας :’είμαστε υπέρ των εμβολιασμών, όμως τι έγινε όλο αυτό το διάστημα για αν πείσουμε τους πολίτες ότι το εμβόλιο όντως θωρακίζει; Πέρα από μια πληθώρα αντιφατικών πληροφοριών από επιστήμονες, που αντί να πείθουν επιτείνουν τον προβληματισμό, τι άλλο έγινε. Σας θυμίζω μόνο το ότι ο κ. Τσιόδρας μας έλεγε ότι δεν χρειάζονται μάσκες στα παιδιά. Και ύστερα ήρθαν οι μάσκες –γίγας και τα παγουρίνο. Τώρα ανοίγουμε τα σχολεία με μάσκες, με λιγότερα τμήματα και περισσότερα παιδιά. Αντί αν εξηγήσουμε στους πολίτες τι κερδίζουν με τον εμβολιασμό και γιατί είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν, ανακοινώνονται μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα με αναστολές εργασίας…’ Την ίδια ώρα, πρόσθεσε,  η ανεργία, με επίσημα στοιχεία ανεβαίνει, στα πανεπιστήμια εισήχθησαν λιγότεροι και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών έμειναν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών :’ αυτό είναι το μείγμα της πολιτικής της Ν.Δ. το οποίο έχει στόχο  τη στροφή προς τον ιδιωτικό τομέα’, είπε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του Νοσοκομείου και στην προσπάθεια ανάταξης του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη διαρκή επαναφορά του ζητήματος της επαρκούς στελέχωσης του μέσω ερωτήσεων στη Βουλή από το βουλευτή του κόμματος στην Ξάνθη, εκτιμώντας ότι εάν και με τις επικείμενες αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών αποδυναμωθεί περεταίρω :’ θα καταλήξει το ενδιάμεσο κέντρο υγείας του Νοσοκομείου Καβάλας κι του νέου Νοσοκομείου της Κομοτηνής’.

Καταστροφική χαρακτήρισε και την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι τα ποσά από το πρόγραμμα ανάκαμψης θα κατευθυνθούν προς το κεφάλαιο και όχι προς τους πολίτες , ενώ έκανε λόγο για επικίνδυνες πολιτικές στο θέμα της καθυστέρησης της επικύρωσης των διμερών συμφωνιών που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, που επέτρεψαν στη Βόρεια Μακεδονία να προχωρήσει σε διμερή οικονομική και στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία.

Ακούστε τον κ. Γ. Χατζηθεοδώρου

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου