Πυρκαγιές στην Εύβοια / Οκτώ ημέρες στο έλεος της φωτιάς – Οργή των κατοίκων- Τεράστια η καταστροφή

Σε δυο πολύ δύσκολα μέτωπα κάτοικοι, εθελοντές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη απέναντι στην πύρινη λαίλαπα που επί οκτώ ημέρες έχει κάνει στάχτη τη Βόρεια Εύβοια περιμένοντας τη βοήθεια από τα εναέρια μέσα.

Το μεγάλο στοίχημα όπως λένε είναι να περιοριστεί κατά το δυνατό η καταστροφή στα χωριά και κυρίως να μην περάσει το πύρινο μέτωπο στην Ιστιαία και την Αιδηψό.

Το ένα μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στο χωριό Αβγαριά με κατεύθυνση τα Καμάρια. Οι κάτοικοι αν και πήραν εντολή από το 112 να εκκενώσουν το χωριό Αβγαριά παρέμειναν για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους και μέχρι στιγμής η φωτιά δεν έχει περάσει το μέτωπο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι τεράστιες φλόγες απειλούσαν, επίσης,  την Καστανιώτισσα, ενώ την ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στις Καματριάδες όπου βρίσκεται το δεύτερο μέτωπο.

Τα ξημερώματα οι φλόγες στις Καματριάδες έφτασαν στην αντιπυρική ζώνη που έφτιαξαν το απόγευμα οι κάτοικοι με τα μηχανήματα, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το χωριό, οι οποίοι μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Όλη νύχτα τα μέτωπα συνέχιζαν να μαίνονται σε Γαλατσώνα, Γερακιού, Αγριοβότανο, Ελληνικά, κοντά στο Αρτεμίσιο, το Ασμήνιο και το Πευκί. Συνεχείς είναι, επίσης, οι αναζωπυρώσεις στα χωριά Γούβες, Γαλατσάδες και Καστρί.