Γ. Χατζηθεοδώρου: “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδομεί τη χώρα – Η διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα φωτεινό διάλειμμα”

Σφοδρή κριτική – απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς για μια σειρά από θέματα τα οποία ‘κλείνει’ στη Βουλή η κυβέρνηση – άσκησε, με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, ο Συντονιστής της Ν.Ε Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

« Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι όντως συνεπής απέναντι στις προεκλογικές της δεσμεύσεις : αποδομεί εργασία, δημόσια διοίκηση, δημόσια παιδεία , δημόσια υγεία. Είναι φανερή η αλλαγή πλεύσης του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του προς την ακροδεξιά. Και ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος και με αντιδράσεις στελεχών του, όπως στην περίπτωση της συνεπιμέλειας’, υποστηρίζει για να προσθέσει:’…και μέσα σε όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης επιστρατεύει και το διχαστικό λόγο. Η τοποθέτηση του στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. ήταν ενδεικτική. Ήδη οι πολίτες κατανοούν ότι η διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα φωτεινό διάλλειμα’.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το σ/ν για τα εργασιακά και την επέκταση των πρότυπων σχολείων

Ο κ. Χατζηθεοδώρου εστίασε, με έμφαση, σε δύο θέματα που βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στο επίκεντρο της εσωτερικής επικαιρότητας, το εργασιακό νομοσχέδιο και την επέκταση των πρότυπων σχολείων, καθώς και των πειραματικών με τον τρόπο που τα προωθεί η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας :’ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε την ανεργία από το 27% στο 17%, προστάτευσε του εργαζόμενους από τις αδικαιολόγητες απολύσεις, κατήργησε τον κατώτατο μισθό για τους νέους, ανέβασε τον κατώτατο μισθό, για να έρθει σήμερα ο κ. Χατζηδάκης και να χαρίσει τα εργασιακά, ως ξέφραγο αμπέλι, στους βιομηχάνους. Είναι κατάντια αυτό που επιχειρεί να περάσει στη Βουλή. Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίαρχο θέμα και η δέσμευση μας είναι η άμεση κατάργηση όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας’.

Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του αναγνωρίζει και στηρίζει το θεσμό των πειραματικών σχολείων, διευκρινίζοντας ότι ο θεσμός είναι αδύνατον να αποδώσει με τον τρόπο που τον επιβάλλει η κυβέρνηση: ‘ είναι απαράδεκτο να διαφωνούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, να καταργείς επί της ουσίας το σχολείο της γειτονιάς, τον «πυρήνα» δηλαδή της γειτονιάς,  να μην λαμβάνεις μέτρα για τη μεταφορά  των παιδιών σε άλλα σχολεία και να επιβάλλεις την μετατροπή ενός σχολείου σε πειραματικό’.

Για τα πρότυπα σχολεία η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετη:’ είμαστε αντίθετοι στη λογική των σχολείων για τους λίγους άριστους και τους υπόλοιπους. Πρόκειται για ακραία νεοφιλελεύθερες , «θατσερικού» τύπου , αντιλήψεις. Όλο αυτό το εγχείρημα θα καταρρεύσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταργήσει’.

Το Νοσοκομείο Ξάνθης

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας Ξάνθης για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης, έδωσε για μία ακόμη φορά την αφορμή στη Ν.Ε  να συζητήσει με τους γιατρούς το θέμα:’ Την Πέμπτη θα ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία, για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο μας με συνέντευξη τύπου. Όμως είναι ολοφάνερο ότι ξαναεπέστρεψε στη λογική του Άδωνη Γεωργιάδη που ήθελε να το μετατρέψει σε κέντρο υγείας’, υποστηρίζει ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Ο Τσαβούσογλου και το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη

‘Κάθε Τούρκος αξιωματούχος που επισκέπτεται την περιοχή, οφείλει να σέβεται τη συνθήκη της Λωζάνης’ επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδώρου, αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας», που επανέλαβε ο κ. Τσαβούσογλου κατά την ιδιωτική του επίσκεψη στην Κομοτηνή.

Ιδιαίτερη αναφορά πάντως έκανε και για τα σχόλια, που πυροδότησε η συμμετοχή συμπολιτών από τη μουσουλμανική μειονότητα, στο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ:’ ήταν ένα συλλαλητήριο που ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε σε όλη τη χώρα. Ακούστηκαν διάφορα και οφείλω να διευκρινίσω ότι ήταν μια ανοιχτή εκδήλωση του κόμματος και να υπενθυμίσω ότι τους νόμιμους μουφτήδες τους τοποθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.»

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τ.Α. είχε ήδη γίνει πριν καν ψηφιστεί στη Βουλή, με τις εγκυκλίους του κ. Θεοδωρικάκου, επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδώρου, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση δεν επέτρεψε καν στην τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει όπως λειτουργεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες ισχύει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής: ‘ δεν ήθελε να φανεί το θετικό αποτέλεσμα για τις τοπικές κοινωνίες που απορρέει από τις συμπράξεις και τις συνεργασίες’ εκτίμησε, προσθέτοντας πάντως ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

Υποστήριξε ότι πλέον στην Τ.Α. διοικούν μειοψηφίες με απευθείας αναθέσεις που δεν δύνανται να παράξουν έργο : ‘το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο δήμο Ξάνθης’, υποστήριξε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η σύμπραξη των δημοτικών παρατάξεων στην αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης: ‘ να δημιουργήσει μια μεγάλη συμμαχία για να φύγει το παλιό’.

Η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, τόνισε ότι τα 37 δις που άφησε παρακαταθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ+, μαζί με το ταμείο ανάκαμψης, μπορούν να αποτρέψουν να επέλθει μια ακόμη οικονομική κρίση, αυτή τη φορά μαζί και με την υγειονομική.

Ακούστε τον κ. Γ. Χατζηθεοδώρου.