ΔΤ: Συνάντηση με το ΔΣ Λογιστών-Φοροτεχνικών Ξάνθης

Τη Δευτέρα, το ΔΣ της  Ένωσης Φοροτεχνικών – Λογιστών Ελ. Επαγγελματιών Ξάνθης, συναντήθηκε με τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και τον Αν. Συντονιστή της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης, στα γραφεία του κόμματος και κατέθεσαν τα αιτήματα που τους απασχολούν, κάνοντας μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση.

Η στήριξη στους επαγγελματίες για μας είναι προτεραιότητα και θα γίνει σύντομα πράξη.

Τα βασικά και δίκαια αιτήματα του κλάδου είναι:

  1. Παράταση εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων για όλο το 2021 και εφαρμογή τους μόνο σε πιλοτική βάση για το τρέχον έτος
  2. Κατοχύρωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Λογιστή-Φοροτεχνικού κατόχου άδειας ασκήσεως ΟΕΕ, για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων από μηδενική βάση εσόδων και χαρακτηρισμό των οικονομικών πράξεων με νομοθετική διάταξη καθώς και όλων των λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων
  3. Κατοχύρωση του δικαιώματος ασθενείας και της δυνατότητας παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων των πελατών τους
  4. Υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων λόγω των ειδικών συνθηκών μέχρι 31/12/21.

Η δέσμευσή μας είναι να προωθήσουμε τα δίκαια αιτήματά τους και βέβαια πολύ γρήγορα να ικανοποιηθούν, με την νέα διακυβέρνηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΣ ήδη κατέθεσε το πρόγραμμά του για την επανεκκίνηση της Οικονομίας και τη στήριξη με θεσμικά και  άλλα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους αλλά και το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκε με την πανδημία.

Από το Γραφείο Τύπου