Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καταθέτει αναφορά την επιστολή των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  

Θέμα: «Επιστολή Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής για την Δημιουργία Οργανικών Θέσεων και την Ισοκατανομή στους Διορισμούς»

Ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καταθέτει αναφορά την επιστολή των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής ΠΕ91 του ν. Ξάνθης, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Επιστολή Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής για την Δημιουργία Οργανικών Θέσεων και την Ισοκατανομή στους Διορισμούς». Στην παρούσα επιστολή οι εκπαιδευτικοί της Θεατρικής Αγωγής του ν. Ξάνθης διαμαρτύρονται για την κατάργηση του μαθήματός τους από την Ε’ και Στ’ Δημοτικού, όπως επίσης και για την κατάργηση του μαθήματος «Στοιχεία Θεατρολογίας» από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, αιτούνται την επαναφορά των ανωτέρω μαθημάτων στην εκπαίδευση, την σύσταση οργανικών θέσεων για τον κλάδο τους και την ισοκατανομή των θέσεων όλων των κλάδων στις επικείμενες προσλήψεις.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ 

Αξιότιμη κυρία Υπουργό Παιδείας, 

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Υφυπουργοί, 

Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα, 

Αξιότιμοι και αξιότιμες συνεργάτες κ. Υπουργού. 

Είμαστε εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής του κλάδου ΠΕ 91 που φέτος εργαζόμαστε στον νομό Ξάνθης. Ανήκουμε και εμείς στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο αφήνουμε πίσω τις ζωές μας, προκειμένου να καλύψουμε τις πάγιες ανάγκες του δημοσίου σχολείου. Κάθε χρόνο βιώνουμε την ίδια ανασφάλεια για το αν θα είμαστε και πού θα είμαστε. 

Με λύπη παρακολουθήσαμε την κατάργηση του μαθήματός μας από την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, όπως και του μαθήματος «Στοιχεία Θεατρολογίας» από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με ανησυχία είδαμε τις μηδενικές προσλήψεις του κλάδου μας στην ειδική αγωγή. Με μεγαλύτερο άγχος παρατηρούμε τη μη σύσταση οργανικών θέσεων για τις επικείμενες προσλήψεις στη γενική αγωγή, 

Όλα τα παραπάνω αφορούν ένα μάθημα που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή τόσο με το θέατρο όσο και με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που εκφράζονται μέσα από αυτό. Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής βοηθά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, κάτι που έχει αναγνωριστεί ευρέως από την επιστημονική κοινότητα. Είναι ένα μάθημα που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν τη φαντασία, τη δημιουργική σκέψη, αλλά και την ενσυναίσθηση τους. Ένα μάθημα που συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και ένταξη των νέων στο σύνολο, που διδάσκει τη συνεργασία και την επιτυχία μέσα από την ομαδική δουλειά. Αναμφισβήτητα, η Θεατρική Αγωγή διαμορφώνει ηθικά και συναισθηματικά τους μαθητές, καλλιεργώντας παράλληλα την αντιληπτική ικανότητα και την κριτική σκέψη. 

Με την παρούσα επιστολή διεκδικούμε: 

τη σύσταση οργανικών θέσεων για τον κλάδο μας. ισοκατανομή των θέσεων στις επικείμενες προσλήψεις, όχι μόνο για τον δικό μας, αλλά για όλους τους κλάδους. η διδασκαλία του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής να πραγματοποιείται μόνο από εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ 91. την επαναφορά του μαθήματος στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, καθώς και του μαθήματος «Στοιχεία Θεατρολογίας» στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να φανταστούμε ένα δημόσιο σχολείο χωρίς Θέατρο, Εικαστικά, Μουσική. Δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη να υπάρχουν για την πολύπλευρη καλλιέργεια των μαθητών. 

Με εκτίμηση, 

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί 

Θεατρικής Αγωγής Ν. Ξάνθης 

Αθανασοπούλου Μαρία-Ελένη 

Αναστασιάδου Ελένη 

Αυγέας Βασίλειος 

Κανδυλίδου Αικατερίνη 

Μιχοπούλου Γεωργία 

Μπουγιουκλού Χασάν 

Νούσκα Βασιλική 

Πασιά Σοφία 

Τζίφα Σωτηρία

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 26 Απριλίου 2020

Ο καταθέτων Βουλευτής

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ