Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Πλήρης αποτυχία του χειρισμού της πανδημίας από την Κυβέρνηση – Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες

Δεν είναι δυνατόν να «κλείνουμε» ένα χρόνο πανδημίας και να βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από αυτό που ξεκινήσαμε

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, δηλώνει στο xanthipost.gr ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ.  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ,  με τις δυο κρίσιμες εβδομάδες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, που μας οδήγησαν σε έναν ολόκληρο  χρόνο περιοριστικών μέτρων. «…Αν αφαιρέσουμε τους τέσσερις μήνες που άνοιξε η αγορά και η εστίαση, έχουμε 8 μήνες λουκέτων και λοκ-ντάουν..», υπογραμμίζει και προσθέτει πως αυτό είναι μία πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης γιατί μετά από τόσο σκληρά μέτρα διαρκείας δεν επιτρέπεται τα κρούσματα να  συνεχίζουν να αγγίζουν τόσο υψηλά νούμερα.

Μεγάλη  αδικία για την περιοχή μας η επιβολή των νέων μέτρων και το κόκκινο στον χάρτη

Μεγάλη  αδικία για την περιοχή της Ξάνθης η επιβολή των νέων μέτρων και το κόκκινο  στον χάρτη γιατί  όπως υποστηρίζει ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ «… ενώ πληρώσαμε με σκληρά περιοριστικά μέτρα το πρώτο κύμα της πανδημίας, μπαίνει η περιοχή μας στο κόκκινο , με ελάχιστα έως μηδενικά κρούσματα..».  Παράλληλα επικρίνει τον κ. Χαρδαλιά δηλώνοντας πως   πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του αφού δεν έπραξε  όσα είχε υποσχεθεί, ότι δηλαδή θα επιβάλλει μέτρα μόνο στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Επίσης ο κ. Ζεϊμπέκ μίλησε για τις θυσίες του ξανθιώτικου λαού  και  δήλωσε με ειρωνικό ύφος ότι αυτό ήταν το «ευχαριστώ» εκ μέρους των αρμοδίων, δηλαδή  ένα άδικο «κλείσιμο»  της περιοχής αφού εντάχθηκε στις κόκκινες περιοχές, χωρίς να έχει πρόβλημα.

Σε δεινή θέση οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες και γενικότερα όλοι οι πολίτες της περιοχή μας

Δεν ξέρουμε πως θα πορευτούμε και μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η ιστορία τονίζει μεταξύ άλλων  ο κ. Ζεϊμπέκ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του ιού.

Στην Ευρώπη τα κράτη αρχίζουν να ανοίγουν το εμπόριο , σ’ εμάς συμβαίνει το  ακριβώς  αντίθετο – Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης  και στον οικονομικό και στον υγειονομικό τομέα – Μία αποτυχία που την «πληρώνουν» οι πολίτες

Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, υπογραμμίζει ο κ.  Ζεϊμπέκ και οι ευθύνες είναι τόσο της ίδιας της κυβέρνησης όσο και  των αρμόδιων υπουργών  που διαχειρίστηκαν την υγειονομική κρίση.   Και καταλήγει πως  δεν είναι δυνατόν να «κλείνουμε» ένα χρόνο πανδημίας και να βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από αυτό που ξεκινήσαμε . Τέλος αναφερόμενος στους εμβολιασμούς δήλωσε πως αν και πανηγυρίζει η κυβέρνηση, οι χειρισμοί δεν ήταν οι κατάλληλοι  ώστε να εμβολιαστούν γρήγορα οι πολίτες ενώ αναφέρθηκε και στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας που εμβολιάζονται σε Κέντρα Υγείας μακριά από τις περιοχές που διαμένουν.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε στο xanthipost.gr  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ