Άλλη μια κακή μέρα για τον Κ. Μητσοτάκη

Πού ήταν, χθες, στη Βουλή, η Λ. Μενδώνη; Εξαφανίστηκε μόνη της ή την εξαφάνισε ο Κ. Μητσοτάκης;

Η ύπαρξη της υπουργού Πολιτισμού έγινε αισθητή μόνο όταν ο πρωθυπουργός την ανέφερε για να της φορτώσει τον διορισμό του Λιγνάδη. Τον οποίο η ίδια ισχυρίζεται ότι γνώρισε τρεις μέρες πριν τον τοποθετήσει στο Εθνικό.

Τρία πράγματα μένουν από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Το πρώτο είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει σε κανένα ερώτημα σχετικά με την εξοργιστική κάλυψη που προσέφερε η κυβέρνηση στον Λιγνάδη επί δύο ολόκληρες εβδομάδες. Στάση που εκθέτει ως υποκριτική τη σπουδή της κυβέρνησης να αγκαλιάσει το κίνημα #metoo.

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός εκτέθηκε στο θέμα των «διαδικτυακών τρολ», στο οποίο σκόπευε να βγει από πάνω. Όχι μόνο γιατί όλη η αντιπολίτευση τού πέταξε στα μούτρα τη συστηματική διαδικτυακή αλητεία της Ν.Δ. Αλλά και επειδή, την ώρα που ζητούσε από τον Τσίπρα καταδίκες, υποχρεώθηκε να καλύψει την κυρία Αγαπηδάκη, διακεκριμένη ακτιβίστρια της διαδικτυακής ανθρωποφαγίας. Και αυτό έδειξε πόσο εργαλειακή είναι η ανησυχία του για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.

Τρίτον, ο πρωθυπουργός υπήρξε προσβλητικότατος απέναντι στον κόσμο του πολιτισμού, που πνέει μένεα εναντίον της Λ. Μενδώνη. Έναν κόσμο που υποφέρει από την κρίση της πανδημίας και που έχει εξοργιστεί για τους χειρισμούς της υπουργού στο θέμα Λιγνάδη. Για τον Κ. Μητσοτάκη, πολιτισμός είναι μόνο όσοι στηρίζουν τη Λ. Μενδώνη, ανταποδίδοντας γενναίες επιχορηγήσεις και διορισμούς σε διοικητικά συμβούλια.

Δεν ήταν καλή μέρα η χθεσινή για τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προκάλεσε τη συζήτηση.

Και το χειρότερο είναι ότι αυτά που έρχονται τώρα, με το τρίτο κύμα, την κοινωνική κρίση και τα πανεπιστήμια, θα είναι ακόμα πιο δύσκολα γι’ αυτόν. Εδώ θα είμαστε.

Πηγή: ΑΥΓΗ