20/1 …παΝΔημίας, συνέχεια…

– Ένα click away περίμεναν οι έμποροι για ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά τους, αλλά ο Άδωνης πρωτοτύπησε πάλι και τα άφησε από την περασμένη Δευτέρα… ορθάνοιχτα! Το ερώτημα βέβαια είναι για πόσο, αφού κανείς δεν έχει ιδέα, με κυρίαρχο ρητό να είναι το «βλέποντας και κάνοντας». Αν έχεις σχέδιο όμως και Άδωνη υπουργό Ανάπτυξης δεν φοβάσαι τίποτα…!

– Ο ένας παιδεραστής, ο άλλος βιαστής, ο άλλος ναρκέμπορας, τα καλύτερα «λουλούδια» είχαν μαζέψει στη Νέα Δημοκρατία, όλα αυτά τα χρόνια. Καλά που ήρθανε και οι «ενισχύσεις» από το ΛΑΟΣ, επί Σαμαρά κι ανέβηκε λιγάκι το επίπεδο «αριστείας» στο κόμμα, γιατί κόντευε να του βγει το όνομα πια…

Τάμπλετ απέκτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης και με γεια τους. Αρμοδιότητες βέβαια δεν έχουν αφού ο κ. Θεοδωρικάκος φρόντισε να τους αφαιρεθούν πριν… «αναδομηθεί» ο ίδιος από το ΥΠ.ΕΣ. Τουλάχιστον τάμπλετ θα έχουν…! Κι ας παίρνονται όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το Δήμο σε «υπόγειες» διαβουλεύσεις, στις επιτροπές, αντί για το δημοτικό συμβούλιο. Σε τέτοιες λεπτομέρειες θα κολλάμε τώρα; Άλλωστε και λεφτά υπάρχουν και στις απευθείας αναθέσεις, γίναμε expert!

Ιδέες για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού λέει, ζητά από τους Συλλόγους, το Κέντρο Πολιτισμού! Ρε πάτε καλά; Όπως οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων(!), που ένας Κύριος οίδε, τι ήταν και για ποιον έγιναν; Αντί να μοιράζετε λεφτά εδώ κι εκεί, για δήθεν φανταστικές εκδηλώσεις, εν μέσω πανδημίας και lock down, κάντε έναν προγραμματισμό να ενισχύσετε δομές υγείας και κοινωνικές δομές κι αφήστε τις χαρές και τα πανηγύρια για άλλη χρονιά. Από αυτά χορτάσαμε άλλωστε. Κι αν θέλουμε να ξεφαντώσουμε, έχουμε τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που εν μέσω πρώτης καραντίνας μας ζάλισε τα αυτιά με τις αποστάσεις και το μένουμε σπίτι και τώρα ξεσαλώνει με χορούς, αγκαλιές και φιλιά, αφού εκεί δεν κολλάει!!! Εκτός κι αν ζηλέψατε την δόξα του. Ρε, με τι καρνάβαλους μπλέξαμε!

– Πάντως η μεγάλη μερίδα του τοπικού τύπου, που καθημερινά διαρρήγνυε τα ιμάτιά της για την «απουσία» των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, στην περίοδο 2015-2019, πρέπει να έχει μείνει τρομερά ικανοποιημένη από την  εξαφανισμένη παρουσία του βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ, Σπύρου Τσιλιγγίρη, αφού δεν δικαιολογείται αλλιώς η αφωνία της, στο πραγματικά μηδενικό έργο, που έχει να παρουσιάσει από τα βουλευτικά έδρανα,  εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο. Τους πρώτους μήνες της θητείας του πάντως “ψιλοδιάβαζε” και κανένα δελτίο τύπου, για τα μάτια του κόσμου. Εδώ και μήνες όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μήπως να βάζαμε καμία αγγελία στο amber alert για να βρούμε το μοναδικό κυβερνητικό βουλευτή της Ξάνθης;

Ένα περίεργο πράγμα πάντως. Όποτε μαζεύονται οι μήνες της κυβερνητικής απραξίας της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Ξάνθης, τότε επανεμφανίζονται και οι φήμες για αναθέρμανση του μεγάλου αρδευτικού του νομού! Ένα έργο που παινεύτηκε, σχεδιάστηκε, εντάχθηκε, απεντάχθηκε και ξεχάστηκε, αλλά ακόμη χρησιμοποιείται στα δύσκολα από τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, όποτε τα πράγματα ζορίζουν ως φαραωνικός κράχτης από το παρελθόν. Κι ας βουλιάζει στα τάρταρα το παρόν της πόλης και του νομού

Πάντως πρέπει να παραδεχθεί κανείς την «μεταρρυθμιστική» εμμονή της κυβέρνησης στην εκπαίδευση. ΟΧΙ στις «απαρχαιωμένες» μεθόδους των προσλήψεων εκπαιδευτικών, εισήγαγε τα «επαναστατικά» μέτρα των ανοιχτών παραθύρων μέσα στο καταχείμωνο και της… κουβερτούλας!
– Ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της ΝΔ συνεχίζεται με το δημόσιο πανεπιστήμιο και θεσμοθετείται ο μεγάλος «καημός» του κάθε κομπλεξικού «άριστου» αυτής της χώρας, δηλαδή η πανεπιστημιακή αστυνομία!!!

– Πάντως όταν τις μεταρρυθμίσεις, στο χώρο της Παιδείας, τις εξαγγέλλει ο υπουργός δημόσιας τάξης κι όχι ο υπουργός παιδείας, τότε ξέρεις ότι έχεις , τουλάχιστον, μια ιδιότυπη χούντα και με τη βούλα…!

– Περίπου 100.000 είναι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που, ζωή να’ χουν, είναι πάνω από 85 ετών. Από αυτούς οι 60.000 περίπου δηλώθηκαν με το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας και έκλεισαν τα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν. Έξι στους δέκα δηλαδή, από την πρώτη μέρα έσπευσαν, αν και ούτε από διαδίκτυο ούτε από κινητά γνωρίζουν.  Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει τις υποδομές  και έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα, για ένα γρήγορο και αποτελεσματικό εμβολιασμό ή  εμμένει στην «αποτελεσματικότητα» της «ενημέρωσης» της νέας λίστας Ταραντίλη!

– Τα πάντα αρνήθηκε ο πρωθυπουργός σε μία ακόμη φιλική συνέντευξη που οργάνωσε με τον «αδέκαστο» εκδότη κ. Χατζηνικολάου. Ούτε για τον φονικό εορτασμό στου Άη Δημήτρη στην Θεσσαλονίκη παραδέχθηκε ότι έχει ευθύνη, ούτε για την απελπιστική κατάσταση που βίωσε το ΕΣΥ. “Ξέχασε” ότι δεν έκανε διορισμούς στην Υγεία, “ξέχασε” ότι ο ίδιος πρώτος παραβίαζε κάθε περιοριστικό μέτρο που επιβλήθηκε (Πάρνηθα ακούς;…), “ξέχασε” ακόμη και τα όσα παραδέχθηκε σε ελβετικό κανάλι, ο ίδιος του ο αντιπρόεδρος, Άδωνης, για τη συμμετοχή και πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis…!

Τουλάχιστον αυτή την φορά θυμήθηκε ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis κι όχι… σκευωρία, όπως ήταν η «γραμμή» σύσσωμης της ΝΔ από την πρώτη μέρα που «έσκασε» το σκάνδαλο… Κάτι είναι κι αυτό…! Φυσικά “ξέχασε”  το άνοιγμα του τουρισμού,  όπως “ξέχασε” και το ότι όταν ο Κοτζιάς πρότεινε την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στο Ιόνιο η ΝΔ, ήταν που την καταψήφιζε. Τώρα καλεί την αντιπολίτευση να ψηφίσει το ίδιο ακριβώς πράγμα! Ο άνθρωπος πάντως σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να επιβεβαιώσει εκείνο το αμίμητο που κατά λάθος είχε παραδεχθεί παλιότερα, ότι δηλαδή τον ενδιαφέρει περισσότερο η επικοινωνία παρά η ουσία…!  Ο ξεχασιάρης.