Χ. Ζεϊμπέκ: Παραμένουν τα ερωτηματικά για την τύχη του Τελωνείου Ξάνθης

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ-Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ

Ξάνθη, 7.1.2021

Δελτίο Τύπου

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με αρ. πρωτ.: 2751/16.12.2020 και με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του Τελωνείου Ξάνθης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω του Υπουργείου Οικονομικών σε μια λακωνική απάντηση μας ενημέρωσε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά της τύχης του Τελωνείου Ξάνθης παραμένουν, μιας και η ΑΑΔΕ δεν αναφέρθηκε στον λόγο που απέστειλε το έγγραφο σχετικά με την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της λειτουργίας πολλών Τελωνείων, μέσα σε αυτά και του Τελωνείου Ξάνθης.

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε ότι η ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών συμμερίζονται την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Τελωνείου Ξάνθης, ειδικά, τώρα, με την αύξηση του όγκου εργασιών του, λόγω της αναβάθμισης του Λιμεναρχείου του Πόρτο Λάγους και ενόψει της ολοκλήρωσης του Κάθετου Άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας.

Επισυνάπτεται και η απάντηση:

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου»

ΣΧΕΤ.: Η με Α.Π.:2751/16-12-2020 ερώτηση

Σε απάντηση της εν θέματι ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΤΙΔΗΣ