Μητσοτάκης και έλλειμμα πάνε μαζί.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2020 στο δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού του Νοεμβρίου 2020 αποτυπώθηκε πρωτογενές έλλειμμα ύψους 13,747 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 18,252 δισ. ευρώ.

Τα πολιτικά ερωτήματα που ανακύπτουν πολλά, καθώς παρά τα όσα αναφέρει κατά καιρούς το οικονομικό επιτελείο, δεν έχει τολμήσει να διευκρινίσει ακόμη, πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα που διαμορφώνεται για το 2020 και που προφανώς κληροδοτείται στο 2021. Θα επιλέξει να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, παίρνοντας πίσω τις δεκάδες χαριστικές φορολογικές διατάξεις που έχει ψηφίσει ή, με τον μανδύα της πανδημίας, θα προχωρήσει σε λήψη οριζόντιων μέτρων μείωσης κοινωνικών παροχών και μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις;

Το μόνο βέβαιο από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική κ. Σκυλακάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού Προϋπολογισμού στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το Νοέμβριο: «κάθε ευρώ που δαπανούμε είναι μελλοντικοί φόροι». Αν και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο, ας ευχηθούμε το 2021 να είναι μια καλύτερη χρονιά, από κάθε άποψη… Αν και τα 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μοιράζονται στους εργολάβους της ΝΔ, ανέμελα, το τέλος  του κ. Μητσοτάκη έρχεται και άρχισε να φαίνεται.

Να προηγηθεί όμως πριν το τέλος της κοινωνίας.