Δελτίο τύπου του Χ. Ζεϊμπέκ σχετικά με τη Δημοτική Οδοποιία του Κενταύρου

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ-Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα, 12.11.2020 

Δελτίο Τύπου

Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 σε επίκαιρη ερώτησή μας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή θέσαμε για ακόμα μια φορά το ζήτημα του έργου της δημοτικής οδοποιίας Κενταύρου. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, το οποίο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ το 2014 και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2019 μετά από τις ενέργειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην απάντησή του στην συγκεκριμένη ερώτηση, ο Υπουργός παρά την ήδη πολύμηνη καθυστέρηση στην υλοποίησή του έργου δεσμεύτηκε να τρέξουν οι διαδικασίες από το δεύτερο τρίμηνο του 2020. 

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 επανήλθαμε με ανάλογη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με αρ. Πρωτ.:9328/7-9-2020, καθώς είχαν περάσει ήδη αρκετοί μήνες και δεν είχε υπάρξει καμία ενημέρωση. Λίγες μέρες πριν λάβαμε την απάντηση από τον Υπουργό, η οποία και επισυνάπτεται, και προς έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι όντως ο Υπουργός τήρησε την υπόσχεσή του και απέστειλε την Προγραμματική Σύμβαση στον Δήμο Μύκης ήδη από τις 30 Απριλίου 2020. 

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν επιβεβαιώσαμε την παραλαβή της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το θέμα της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης θα διευθετηθεί άμεσα. 

Από πλευράς μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ελπίζουμε ότι πραγματικά το συγκεκριμένο έργο, που εντάχθηκε στο ΠΔΕ μετά την πολιτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην έχει αναστείλει την κατασκευή του, θα ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα. Επαφίεται, πλέον στον Δήμο Μύκης να επιλύσει τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα, ώστε να εκκινήσει η κατασκευή του και να παραδοθεί στους κατοίκους ένα έργο που θα δώσει πραγματικά νέα πνοή στον οικισμό του Κενταύρου. 

Ακολουθεί η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ &  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 

Προς  

Κοινοποίηση 

Βουλευτή κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν 

Δια της Βουλής των Ελλήνων 

Θέμα: «Σχετικά με την εξέλιξη του έργου του  Δήμου Μύκης» 

Σχετ: Η Ερώτηση 9328/07.09.2020 του Βουλευτή κυρίου Ζεϊμπέκ Χουσεΐν 

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον κύριο  Βουλευτή ότι η αναφερόμενη Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Μύκης υπογράφτηκε αρμοδίως από τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας  Υποδομών και στάλθηκε στον Δήμο Μύκης, σε τέσσερα αντίτυπα, με το υπ΄ αριθμ. Πρωτ.: εξ  1452/30.04.2020 έγγραφο, προκειμένου να υπογραφεί από τον Δήμαρχο Μύκης. 

Μετά την υπογραφή εκ μέρους του Δημάρχου Μύκης, θα ξεκινήσει η υλοποίηση της  προγραμματικής σύμβασης. 

Ο Υπουργός 

 Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής