Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βάζει στα πόδια – Φοβάται τη μονομαχία με Τσίπρα στη Βουλή για τα ΜΜΜ

Δεν θα απαντήσει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον συνωστισμό των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το θεωρούν περιττό στη ΝΔ, με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος να υποστηρίζουν ότι «μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του lockdown που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα παρέλκει η συζήτησητης ερώτησης που έχει καταθέσει ο κύριος Τσίπρας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα όσα επισήμανε στην ερώτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι είπε όμως στην ενημέρωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης; «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε», υποστήριξε. «Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση με τον Σωτ. Τσιόδρα. «Μιλάμε για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παντού στον κόσμο παρατηρείται έντονος συγχρωτισμός στα Μέσα» δικαιολογήθηκε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανυπόστατη την κριτική από την αντιπολίτευση.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την ματαίωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση το βάζει στα πόδια», σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Ραγκούσης. Έκανε λόγο για «δειλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στον Ναό της Δημοκρατίας», ενώ μίλησε για «απαράδεκτη» και «αστήρικτη» απόφαση, που βάζει σε καταστολή την λειτουργία του  Κοινοβουλίου και του διαλόγου.

«Δεν υπήρχε τίποτα ανεπίκαιρο στην ερώτηση» ώστε να αναβληθεί η συζήτησή της, σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άρνηση» του πρωθυπουργού να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει.