Γ. Χατζηθεοδώρου: “Ανίκανη η κυβέρνηση των ολίγων” (Δημοτικό Ραδιόφωνο)

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο για τις εξελίξεις στον κορωναϊό, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και για τον Πτωχευτικό Κώδικα…
Πανδημία και οικονομία
«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το προηγούμενο επτάμηνο, όταν πολίτες και αντιπολίτευση της έδωσε αυτήν την ευκαιρία πειθαρχώντας και υποστηρίζοντας τα μέτρα, για την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας». Αυτό τόνισε ο κ. Χατζηθεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση, είναι πολύ πιθανό να αφήσει μεγαλύτερο πλήγμα στην κοινωνία, απ’ ό,τι το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε πως δεν εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που της δόθηκε για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αντίθετα, σήμερα «έχουμε  μείον 5000 εργαζομένους στο σύστημα» εξηγώντας ότι αυτό και μόνο δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα», γιατί, όπως είπε, δεν την ενδιαφέρει το σύνολο των πολιτών, αλλά μια μικρή ομάδα ανθρώπων, με την οποία έχει αποφασίσει να συνδιαλέγεται.
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέτρα επιβάλλονται «γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να στηρίξει το ΕΣΥ. Υπενθύμισε ότι η ΜΕΘ Λάρισα είναι ήδη πλήρης και υπογράμμισε με νόημα ότι το Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη έχει λιγότερες κλίνες.
«Δικαιωνόμαστε, αν και δεν το θέλαμε», σημείωσε υπογραμμίζοντας πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δε θα βοηθήσουν τους πολίτες. «Καμιά οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει με 534 ευρώ», είπε και πρόσθεσε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν πέσει, αλλά και προέβλεψε, βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η ΓΕΣΕΕ πως η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 22%.
Υπεραμύνθηκε το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι… «ένας πολύ τυχερός άνθρωπος», εξηγώντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «άφησε πλεόνασμα 37 δις και έναν καθαρό δημοσιονομικό δρόμο», που θα μπορούσαν να αποτελούν λύση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωναϊού στην οικονομία, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Ωστόσο, προέκρινε και τη λύση των 7,5 δις μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ, που όπως, είπε, η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για να επιλύσει τα ζητήματα των πολιτών, αντίθετα είναι μια κυβέρνηση των λίγων, «όπως αποδείχθηκε μοιάζουμε περισσότερο με τριτοκοσμική χώρα, με την κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για την προβολή του “success story”, δίνοντας τα πρώτα 20 στην αρχή και προχθές 2 επιπλέον εκατομμύρια στα ΜΜΕ»…
Ο κ. Χατζηθεοδώρου έκανε αναφορά στην παρουσίαση του εμπλουτισμένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι», συντάχθηκε με τον Ιατρικό Σύλλογο για τη διενέργεια τεστς στο πληθυσμό και επισήμανε ότι «στα χρόνια της πανδημίας, εάν δεν ληφθούν ανάλογα οικονομικά μέτρα, τότε θα έχουμε μία ολοκληρωτική καταστροφή».
Για την τοπική οικονομία σχολίασε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη κάνοντας λόγο για «τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης», ενώ έδειξε δύσπιστος με την προοπτική του ανοίγματος της αγοράς τον Δεκέμβριο, υπενθυμίζοντας την πρόβλεψη του λοιμωξιολόγου κ. Σαρηγιάννη, ακόμη από το καλοκαίρι, ότι το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορεί να κυμανθούν από 2000-5000.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ότι αυτό δεν καλύπτει ούτε το 10% των αναγκών, επισήμανε ότι οι μικρές επιχειρήσεις «που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, αλλά έχουν πολλά έξοδα» είναι αυτές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και θα έπρεπε να βοηθηθούν.
Πτωχευτικός νόμος: «Θα τον αλλάξουμε»
Ο κ. Χατζηθεοδώρου χαρακτήρισε τον πτωχευτικό νόμο «κατάπτυστο» σημειώνοντας ότι «μόνο από τη ΝΔ ψηφίστηκε» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον «υποστηρικτικό» νόμο Φλαμπουράρη στο νόμο Κατσέλη κατάφερε να  προστατεύσει την πρώτη κατοικία.
Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία, παρά την αντίθετη και δημοσιοποιημένη θέση του πρώην υπουργού της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, Π. Λαφαζάνη.
«Αυτό που έκανε η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) ήταν μια υπεύθυνη πολιτική απέναντι στους πολίτες και ιδιαίτερα για την α’ κατοικία», είπε.
Επίσης, σημείωσε ότι ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο «θα λογοδοτήσει, εάν στην Ξάνθη χαθούν κύριες κατοικίες» και πρόσθεσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην εξουσία θα αλλάξει τον Πτωχευτικό Κώδικα.
Ακούστε τον κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.

Πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 89.9