19/10 … “μπαγάσα, ΣΚ δε χάνεις”

 • Xιλιάδες “προσλήψεις” και “εκατοντάδες ΜΕΘ…”
Mετά τη βουτιά στις Βάθρες της Σαμοθράκης, ο Κ.Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα, θα παρευρεθεί στη τελετή εγκαινίων 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία», δωρεά της Βουλής των Ελλήνων!
Θα μας υπενθυμίσει  βέβαια ότι η χώρα ”θωρακίζεται!”
Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης όμως έρχεται η πραγματικότητα και τα διαψεύδει.
Την 1η Οκτωβρίου, με επίσημο έγγραφό του ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας, διατάσσει την αναγκαστική μετακίνηση γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων από νοσοκομεία του λεκανοπεδίου προς το νούμερο ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στη χώρα μας, «Σωτηρία»… αφαιρώντας πολύτιμο δυναμικό από τα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός», ΝIΜΤΣ, «Αγιοι Ανάργυροι», «Ιπποκράτειο», Λαϊκό, «Αλεξάνδρα», «Αγία Ολγα», ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Οφθαλμιατρείο, «Αγιος Σάββας» και «Γ. Γεννηματάς» αντί να κάνει προσλήψεις…
Βέβαια, την Τρίτη το απόγευμα, ο Β.Κοντοζαμάνης περιχαρής θα επαναλάβει τον μύθο του περί «χιλιάδων προσλήψεων» και «εκατοντάδων ΜΕΘ»….
 • Η συνολική οφειλή ΝΔ, ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ – θαλασσοδάνεια) σε όλες τις τράπεζες ανέρχεται σε 428.398.734,26 ευρώ.
ΠΑΣΟΚ: Συνολική οφειλή για δάνεια σε όλες τις τράπεζες 203.141.793,56 ευρώ
ΝΔ: Συνολική οφειλή για δάνεια σε όλες τις τράπεζες 225.256.940,70 ευρώ
Αποκάλυψη: Δικαστικό χαστούκι σε κυβέρνηση και Τράπεζες – Δεν πέρασε το ξέπλυμα για τα κομματικά θαλασσοδάνεια Συνεχίζονται οι ανακρίσεις για τα θαλασσοδάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ .
 • Από την άλλη, η κυβέρνηση με το νέο πτωχευτικό νόμο, δίνει την “ευκαιρία” στους ιδιοκτήτες να νοικιάσουν τα σπίτια τους(!), για 12 χρόνια στις τράπεζες και μόλις μαζέψουν τα χρήματα, να τα πληρώσουν με την εμπορική αξία τότε!   Το ακατάσχετο στα 611 ευρώ.  Εντάξει, με λίγη οικονομία θα τα καταφέρουμε. Βέβαια σε 5 μεγάλους εφοπλιστές χαρίζει δάνεια 400 εκ.!
 •  Για όσους πέφτουν από τα σύννεφα, με τις αλλαγές στο ωράριο, παραθέτουμε τις προτάσεις, του  κ. Μητσοτάκη, στο Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών (ΚΕ.ΦΙ.Μ.) που δόθηκε στη δημοσιότητα και εισηγείται:
  1.Την κατάργηση του διαχωρισμού υπερωρίας και υπερεργασίας(δηλαδή την μείωση του κόστους εργασίας και την κατάργηση της σχετικής προσαύξησης).
  2.Την ολική κατάργηση της υπερωρίας και τη χορήγηση της, μόνο όταν ξεπερνιέται το μέσο ωράριο των 40 ωρών.
  3.Τον καθορισμό των 200(!) ωρών ως ανώτατο όριο υπερωριακής αμοιβής όχι το εξάμηνο αλλά το 4μηνο, δηλαδή, εισηγείται 12 ώρες υπερωρία, εβδομαδιαίως!
  4.Τις ειδικές συμφωνίες για διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ακόμα και σε ατομικό επίπεδο μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη!
  5.Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και των σχετικών προσαυξήσεων.
  Δεν έρχεται το τέλος της υπερωρίας. Έρχεται το τέλος γενικότερα… 
 • Τα 4 ψέμματα του κομψού πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό.
  1. Τον Ιούλιο του 2019, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ  Μυτιλήνης, ανερχόταν σε 5.700 ανθρώπους, ενώ τον φετινό Σεπτέμβριο έφτασε στα 13.000 άτομα.
  2. Ο κομψός Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πίεση στην Ευρώπη» από την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε νέο πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων κατά το τελευταίο έτος.
  3. Ο άριστος πρωθυπουργός δήλωσε πως παρέλαβαν 100 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου ενώ η αλήθεια είναι πως παρέλαβαν 70 χιλιάδες τον Ιούλιο του 2019 και τις έχουν φτάσεις στις 100 χιλιάδες.
  4. Ο  Μητσοτάκης δήλωσε πως η Μόρια είναι δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι γνωστό πως τη Μόρια την έφτιαξε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013.

  Αλήθεια, ήθος, εντιμότητα είναι χαρακτηριστικά που δε θα βρείτε στον άριστο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Αλλά όχι και ψεύτης!!!

 • Οι Τούρκοι “βούτηξαν” στο Αιγαίο, έξω από το Καστελόριζο, με το Ορούτς Ρέις.  Κι ο πρωθυπουργός της χώρας, βούτηξε στη Βάθρα του Φονιά(Σαμοθράκη)!!!  Δε χάνει ΣΚ με τίποτα. Τις καθημερινές όμως, δεν πιάνεται…