Συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ

SYR«Την Κυριακή 12/10 στην Ξάνθη συγκροτήθηκε και συνεδρίασε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συζήτησε τις θέσεις του κόμματος για την αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα για την περιφερειακή, καθώς και τις πολιτικές στοχεύσεις μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η σημασία και το ιδιαίτερο βάρος που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια για την παραγωγική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Σε αντίθεση με την πολιτική της συγκυβέρνησης που απαξιώνει τον θεσμό με τις μνημονιακές πολιτικές. Απαξίωση που ενισχύεται  με την συμφωνία ή την ανοχή που δείχνουν οι περιφερειακές αρχές και οι οποίες κατά βάση υλοποιούν αυτές τις πολιτικές.
Συζητήθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια, όπως και οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει. Συμφωνήθηκε η επικαιροποίηση του προγράμματος των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων για την περιοχή, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να ανοίξει η συζήτηση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.
Με βάση τον αυξημένο ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση και την ισχυρή παρουσία μας στην περιφέρεια συζητήθηκαν οι  στόχοι σε αυτή την καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ και συμφωνήθηκε η διαδικασία για την γρήγορη ανάδειξη των υποψηφίων γι” αυτήν την εκλογική μάχη. Ανάλογες συζητήσεις για την δουλειά μας στην αυτοδιοίκηση είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα σε ανοιχτές συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών  και στις πέντε περιφερειακές ενότητες για τον καθορισμό των στόχων σε δήμους και περιφέρεια
Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής συμμετείχαν οι βουλευτές της περιφέρειας, ο περιφερειακός σύμβουλος, τρεις αντιπρόσωποι από κάθε περιφερειακή ενότητα , ο υπεύθυνος του τμήματος της αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. Π. Σκούτας και το μέλος της οργανωτικής γραμματείας της Κ.Ε. Μ. Σπηλιοπούλου».