Γ. Χατζηθεοδώρου: Η κ. Νικολάου εκφράζει την ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ (ηχητικό)

Δριμεία κριτική στα όσα είπε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, άσκησε ο συντονιστής της ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στο Κόκκινο Καβάλας, στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι η Σ. Νικολάου αποκάλεσε «Τούρκο» τον μουσουλμάνο βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

«Με κοινοβουλευτικό θράσος και προκλητικότητα, η Σ. Νικολάου κατέκλυσε το Κοινοβούλιο με μια περισσή αναίδεια, κατηγορώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους άσκησε κριτική επειδή επέκριναν τους τραγικούς χειρισμούς της στην υπόθεση του Βασίλη Δημάκη, αποκαλώντας, μάλιστα, τον βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ «Τούρκο», κάτι που είναι πάρα πολύ προσβλητικό τόσο για ολόκληρο τον Νομό Ξάνθης, όσο και για την ελληνική Βουλή», τόνισε.

Και συμπλήρωσε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, αυτή η ακροδεξιά πολιτική, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγεί τη χώρα και πάλι στη διεθνή απαξίωση. Η κα. Νικολάου είναι εντολοδόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι φανερό, πλέον, σε όλους ότι τα στελέχη των χρυσαυγιτών και των ακροδεξιών είναι μέσα στην Κυβέρνηση, και, μάλιστα, είναι πρωτοκλασάτοι υπουργοί. Άρα δεν μιλάμε για ακροδεξιά ρητορική, αλλά για ακροδεξιά πολιτική, από ανθρώπους που έχουν ανδρωθεί μέσα στην ΕΠΕΝ. Στη ΝΔ υπάρχουν πολλά στρατόπεδα κι η πολυκατοικία θα καταρρεύσει. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι θα συμπαρασύρει μαζί της κι έναν λαό, ο οποίος με πολύ μεγάλο κόπο, τα τελευταία χρόνια, έδωσε τον αγώνα για να βγει από τα μνημόνια. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, πάλι θα κληθεί η Αριστερά να διορθώσει τα πράγματα. Μια Αριστερά, που θα έρθει για δεύτερη φορά πολύ πιο μεγάλη και πιο διευρυμένη».

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Χ. Ζεϊμπέκ

Για το ίδιο θέμα, εξέδωσαν ανακοινώσεις η ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κι ο βουλευτής του κόμματος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Με πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά θράσος και προκλητικότητα εμφανίστηκε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου.

Αφού έκανε πρωταθλητισμό στον ωμό αυταρχισμό, αντί να εφαρμόσει σωφρονιστική πολιτική για την οποία και πληρώνεται, κατέκλυσε την αίθουσα του κοινοβουλίου με περισσή αναίδεια, εγκαλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που άσκησαν στους τραγικούς χειρισμούς της στην υπόθεση Δημάκη. Αποκάλεσε «Τούρκο» τον βουλευτή του νομού μας Χ. Ζεϊμπέκ και προσέφυγε στην πλέον αγοραία ρητορική σε βάρος του Νόμου Παρασκευόπουλου. Με την ακροδεξιά πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα βαδίζει και πάλι στη διεθνή απαξίωση, αφού επιλέγει το μοναχικό δρόμο της άμετρης καταστολής αντί της ουσιαστικής πολιτικής ανθρωπισμού και επανένταξης.

Και ενώ η γ.γ. ήταν λαλίστατη ως προς την κριτική της για την αξιωματική αντιπολίτευση, καμιά εξήγηση δεν έδωσε για τις απευθείας αναθέσεις απολύμανσης των φυλακών σε “φίλους”, ούτε για τις ακριβοπληρωμένες, και πάλι με απευθείας ανάθεση, δημόσιες σχέσεις της Γραμματείας. Επίσης, ενώ υπερασπίστηκε το δόγμα “νόμος και τάξη” για ασφάλεια στις φυλακές, δεν δικαιολόγησε τις δολοφονίες, τις συμπλοκές και τους θανάτους που συμβαίνουν διαρκώς. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όμως, εκθείασε τον άθλο της να εξολοθρεύσει 3.000 ποντικούς τους οποίους φαίνεται πως μέτρησε έναν προς έναν.

Έτσι, στους άθλους του Ηρακλή Πρωθυπουργού μας, έτσι όπως εκθειάζονται στα “αυθόρμητα” δημοσιεύματα, προστίθενται και οι άθλοι των συνεργατών του. Δεν έχουμε κυβέρνηση εμείς, αλλά το πάνθεον της ελληνικής μυθολογίας σε σύγχρονη βερσιόν! Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις καινούριες σας περιπέτειες!».

Από το Γραφείο Τύπου

Χ.Ζεϊμπέκ: Να πάρει θέση η Κυβέρνηση

Στο ίδιο ύφος είναι και η ανακοίνωση του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ:

«Ένα ακόμα περιστατικό διχαστικής ρητορικής έλαβε χώρα χτες στην Συνεδρίαση της “Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”, με πρωταγωνίστρια την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα. Σοφία Νικολάου.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, που ο ελληνικός λαός εκτόπισε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ακούστηκαν ξανά στην Ελληνική Βουλή απαξιωτικά λόγια μίσους. Αυτήν την φορά τα λόγια αυτά προήλθαν από τα θεσμικά χείλη της κυρίας Νικολάου, η οποία δεν δίστασε να με χαρακτηρίσει εθνικά, σπέρνοντας τον διχασμό και την υποψία για εκλεγμένο Βουλευτή επί πέντε θητείες. Παρότι η κα Νικολάου ανακάλεσε τα λεγόμενά της, είναι προφανές ότι είτε δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της θεσμικής της θέσης, είτε τα λεγόμενά της αποτελούν θέση της ίδιας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Όσα μας καταλογίζει για συναναστροφές με επιχειρηματίες αποτελούν αντιπερισπασμό για να αποκρύψει τις δικές της συνδιαλλαγές, που εκφράστηκαν με απευθείας αναθέσεις, αλλά και την κοινωνική κατακραυγή που προκάλεσε ο ωμός αυταρχισμός που επέδειξε στην υπόθεση Δημάκη.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει άμεσα να πάρει θέση, σχετικά με το αν συντάσσεται με τις αντιλήψεις της κυρίας Νικολάου, καθώς τέτοια περιστατικά μας θυμίζουν εποχές όπου το αυγό του φιδιού εκκολαπτόταν ακόμα και μέσα στον ναό της Δημοκρατίας.».

Ακούστε την συνέντευξη:

Πηγή: kokkinokavalas.gr 102,8