«Ιστορικές Αλήθειες» του Παναγιώτη Χατζημπάρμπα

Αλήθεια, πόσο νέα είναι η Νέα Δημοκρατία ως παράταξη; Απ’ ότι θυμάμαι στα ογδόντα τρία μου χρόνια μελετώντας και την ιστορία του Νεοελληνικού κράτους, από την ύπαρξή του το 1821 και μετά, το μόνο που αλλάζει κάθε φορά, σύμφωνα με τις εξελίξεις , πολιτικές, οικονομικές, εθνικές, είναι το όνομα, η στολή, το καπέλο και τα πλουμίδια της κομματικής σημαίας.

Βασιλολαϊκή παράταξη περίπου έναν αιώνα και με εφεδρία, πάντα, ένα τζίνι στο συρτάρι, εάν δεν υπήρχαν τα νομιμοφανή προσχήματα Δημοκρατίας, το χρησιμοποίησαν για να ψυχαγωγήσουν ή να ‘θεραπεύσουν’  τον ελληνικό λαό, σε κέντρα κολάσεως και τουριστικά νησιά!

Μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τα όσα τραγικά συνέβησαν εκείνη την εποχή, δυστυχώς και με ευθύνη τμήματος της ηγεσίας της Αριστεράς, που έκανε το δίκιο της, μετά το μεγαλειώδη αγώνα κατά του φασισμού, άδικο, η παράταξη ονομάσθηκε « Ελληνικός Συναγερμός» με ηγέτη το στρατηγό Παπάγο. Και με την οργάνωση φίλων και συμμάχων με χοντρό πορτοφόλι και ποικίλα ‘ειρηνικά’ σιδερικά εργαλεία. Μετά έγινε ΕΡΕ, Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση με ιδρυτή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, (κίνηση αντι-φρειδερική). Στην συνέχεια έγινε Νεοφιλελεύθερη, Νεοβενιζελική, Σαγματοκαρατζαφερική, νέα, καταΝέα Δημοκρατία, μόλις δύο αιώνων!

Η εξουσία της πηγάζει, πλέον, και από το κληρονομικό δίκαιο, όπως θα λέγαμε το επαναστατικό δίκαιο και το κατακτητικό, όπως Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη, Ανατολική Θράκη, Κύπρο. Καταχτητικό, Σουλτανικό δίκαιο. Έτσι καθιερώθηκε στην σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία των Εθνών. Και στον σημερινό κόσμο (ΟΗΕ) των δυνατών και μαγκουροφόρων .

Μερτικό του κληρονομικού δικαίου της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας έχει και η οικογένεια Μητσοτάκη με ρίζες Βενιζελικές. Πίστευαν και επεδίωξαν να τελειώνουν μια και καλή με τον «καταραμένο όφη», σύμφωνα με τον Καραγκιόζη. Στόχος τους μια τετράμηνη παρένθεση(Σαμαράς- Βενιζέλος) με συντριβή του κομματικά, πολιτικά, προπαντός ιδεολογικά (Βορίδης- Γεωργιάδης και ΣΙΑ) δίνοντάς του μια απασφαλισμένη βόμβα μιας βαθιά διεφθαρμένης και χρεωκοπημένης χώρας (Γεώργιος Παπανδρέου) με ισχυρούς συμμάχους (Σόιμπλε, Βέμπερ, Ντάισεμπλουμ, ΔΝΤ και τραπεζίτες). Όμως αυτή η καταραμένη Αριστερά, ξεροκέφαλη για πρώτη φορά από την ύπαρξη του Νεοελληνικού κράτους, άπειρη στην ανάληψη κρατικής ευθύνης και εθνικής διπλωματίας, χωρίς πολλά στελέχη με εμπειρία , όχι μόνο άντεξε ασφαλίζοντας την βόμβα, που της δώσανε , αλλά έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, μείωσε την ανεργία κατά 10 μονάδες και αντί για άδεια ταμεία που παρέλαβε, γέμισε τα ταμεία με 37 δισεκατομμύρια  για κάθε κίνδυνο της χώρας από φυσικές καταστροφές, οικονομικούς και εθνικούς κινδύνους. Κατάφερε τέτοια και άλλα τόσα με την εξωτερική της πολιτική, με εθνική αιχμαλωσία μνημονιακή, που πρώην πολιτικοί της αντίπαλοι παγκοσμίως, της το αναγνωρίζουν, προτείνοντας μάλιστα και βραβεία. Ε, αυτό το ντόπιο και διεφθαρμένο σύστημα, όχι μόνο δεν το αντέχει, αλλά γυρίζει και σελίδα, διαγράφοντας το χθες, ότι κάποιοι αόρατοι, Αριανοί, δημιούργησαν την καταστροφή της χώρας και την χρεωκοπία. Για το λόγο αυτό ανησυχούν σφόδρα, όχι μόνο για τη μόνιμη καρέκλα της εξουσίας και το παντεσπάνι, αλλά και το πώς θα καλύψουν τους ακάλυπτους χώρους της διαφθοράς, και τα απλήρωτα κομματικά δάνεια. Για όλα αυτά και άλλα πολλά έχουν επιστρατεύσει όλα τα μιντιακά μέσα, εδάφους, αέρος, και ουρανού με κεριά και λιβάνια.

Θα συμφωνήσω με τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι ο Τσίπρας είναι Ψεύτης, Άχρηστος, Ανίκανος. Γιατί; Μα δεν είναι ικανός να χρεοκοπήσει  την Ελλάδα . Την τέχνη αυτή την κατέχουν η Ν.Δ και οι συνεταίροι της κληρονομικώ δικαίω!

Παναγιώτης Χατζημπάρμπας