Αλ. Τσίπρας: Όλοι μαζί θα πάμε ενωμένοι μπροστά για την επόμενη μέρα (βίντεο)

“Θέλουμε και έχουμε σχέδιο για μια Ελλάδα που παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη, με καθολική πρόσβαση όλων σε καλά δημόσια νοσοκομεία, με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με καλά σχολεία & Πανεπιστήμια, με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη, με ένα δίκαιο & βιώσιμο ασφαλιστικό” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Φλώρινα

«Η πολυπληθής σας παρουσία σηματοδοτεί ότι ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας θα τον κερδίσουμε» ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Γ. Μόδη, στην Φλώρινα προσθέτοντας ότι «κάποιοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα αλλά κάνουν μεγάλο λάθος».

«Είναι άλλο το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται στις 7 του Ιούλη. Το κρίσιμο ερώτημα στις 7 του Ιουλίου είναι αν θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια του ΔΝΤ και του κ. Σαμαρά και ο καθένας να είναι μόνος του στην κρίση. Εδώ στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας που ενώνει που πρωταγωνιστεί που έχει αυτοπεποίθηση και γίνεται ξανά δυνατή».

«Ποτέ σε αυτό τον τόπο δεν κερδίσαμε από το διχασμό, μόνο έχασε η πατρίδα μας από το διχασμό και ο λαός μας πληγώθηκε από το διχασμό. Οι μόνοι που κέρδισαν ήταν οι πατριδοκάπηλοι».

Αυτή την πολυτέλεια να συζητάμε προγράμματα για την επόμενη μέρα την κατακτήσαμε όλοι μαζί για να μπορούμε να πούμε ξανά «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

«Ποια Ελλάδα θέλουμε για την επόμενη μέρα» είναι το ερώτημα που τίθεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 11%, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αμέσως μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια. Μπορούμε και έχουμε σχέδιο ώστε αυτή η εικόνα να είναι καθολική. 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. Μπορούμε και θα το πετύχουμε».

Είμαστε στο 4ο συνεχόμενο έτος που έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θέλουμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης, με δίκαιο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με καλά και πολλά σχολεία, μια κοινωνία που θα εξασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη από την Συμφωνία των Πρεσπών που ανέδειξε τη χώρα μας σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη που άλλαξε στάση σε μία νύχτα.

Που πήγαν οι υπερπατριώτες; Που είναι οι Μακεδονομάχοι υπερπατριώτες να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα τώρα που πραγματικά απειλούνται από την Τουρκία;

Τώρα υπόσχονται ότι θα τηρούν κατά γράμμα την «προδοτική» τάχα Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τη στάση τους στην Συμφωνία των Πρεσπών και μεγαλύτερη δικαίωση για εμάς που πήραμε την απόφαση.

Παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού και υφαρπαγής της ψήφου παίζει ο Κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. για δήθεν λιγότερους φόρους που θα εφαρμόσουν αν εκλεγούν. Θυμάται ο ελληνικός λαός ποιοι είναι αυτοί που έγδαραν τη μεσαία τάξη και σήμερα έρχονται ως λυτρωτές της.

Όσοι παρακολουθούν τον κρυπτόμενο από το δημόσιο διάλογο Κυρ. Μητσοτάκη θα κατάλαβαν ότι είπε ότι δεν θα κάνει καμία παρέμβαση στην οικονομία το 2019, αλλά προσπαθήσει να κάνει μεταρρυθμίσεις για να δελεάσει τους εταίρους και να ρίξουν οι Ευρωπαίοι τα πλεονάσματα το 2020 για να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις.

Εμείς έχουμε ήδη κερδίσει την φοροελάφρυνση του ελληνικού λαού. Εμείς έχουμε ήδη μειώσει τα πλεονάσματα. Αρμαγεδδώνας κοινωνικός θα είναι οι μεταρρυθμίσεις του Κυρ. Μητσοτάκη. Θα εφαρμόσουν ότι έκαναν επί Αν. Σαμαρά. Ο ελληνικός λαός όμως δεν ξεχνά.

Οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση και σήμερα μας λένε ότι θέλουν να κυβερνήσουν εκ νέου.

Δεν είναι απλά να συνεχίσουν από εκεί που τα άφησε ο Αντ. Σαμαράς αλλά είναι να καταστρέψουν όσα με πολύ κόπο πετύχαμε βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια. Να ξηλώσουν τα επιδόματα, στέγασης, ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, να περικόψουν πόρους, να προχωρήσουν σε απολύσεις σε συμβασιούχους και μη.

Στέκομαι απέναντί σας και μπροστά σας κουβαλώντας την περηφάνια της προοδευτικής παράταξης της χώρας μας για να γυρίσει ο ήλιος πάνω από την πατρίδα μας, μπορεί να μην τα καταφέραμε όλα καλά αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε ποιους εκπροσωπούμε.

Εκπροσωπούμε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τους πολλούς και τις πολλές, τους μεσαίους και τους αδύναμους, φέραμε προοπτική και ελπίδα. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με πείσμα για να πείσουμε ότι πρέπει η Ελλάδα να πάει μπροστά. Τώρα είμαστε πιο έμπειροι, πιο αποφασισμένοι και έχουμε μάθει από τα λάθη μας.

Ζητώ την Πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τα χέρια δεμένα, χωρίς μνημόνια και τρόικα, να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Στις 7 του Ιούλη ψηφίζουμε με τη λογική και την καρδιά μας. Αποφασίζουμε για τη ζωή μας και το μέλλον μας και θα νικήσουμε.

Συντάκτης:avgi.gr