Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης-Υποψήφιοι Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας-Κώστας Κατσιμίγας

Αλέβ Μποζατζή

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1990 και διαμένει στα Σήμαντρα του Δήμου Αβδήρων.

To 2008 αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Κομοτηνή, από όπου αποφοίτησε το 2013. Το 2011 σπούδασε ως φοιτήτρια με το πρόγραμμα Erasmus στην Κωνσταντινούπολη, λαμβάνοντας υποτροφία, ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος και από το 2017 είναι ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, με έδρα την πόλη της Ξάνθης. Από τον Οκτώβριο του 2018 προσφέρει και εθελοντικά μαθήματα διδάσκοντας την τούρκικη γλώσσα στο αλληλέγγυο φροντιστήριο του Kardelen.

Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην ψυχολογία, τη λογοτεχνία και τις τέχνες και είναι ενεργός πολίτης με κοινωνικές ανησυχίες. Οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο της, και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που μοχθεί να σταθεί στα πόδια της.

Αναστάσιος (Τάσος) Καραδέδος

Γεννήθηκε το 1956 στον Πέπλο του Έβρου.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία.

Υπήρξε στέλεχος του φοιτητικού κινήματος στην Ιταλία, καθώς και μέλος της Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών.

Μετά από τις σπουδές του, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο.

Ζει μόνιμα στην Ξάνθη, όπου ασκεί το επάγγελμα του Ιατρού – Νευρολόγου, ενώ από το 2011 εκλέγεται διαδοχικά στο αξίωμα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.

Είναι παντρεμένος με την Ντορίλι Ισουά και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Βαγγέλης Φελεκίδης

Είναι 35 χρονών, έγγαμος, πατέρας δυο παιδιών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Έως σήμερα ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού, ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας δικό του τεχνικό γραφείο, αλλά και έχοντας συνεργαστεί με εταιρείες του χώρου.

Μέσα από τις σπουδές του, πτυχιακές και μεταπτυχιακές, και από την εργασιακή του ενασχόληση, έχει αποκτήσει γνώσεις, εμπειρία και εξειδίκευση σε θέματα βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την υλοποίηση έργων υποδομής.

Διαχρονική πεποίθησή του αποτελεί ότι τον τόπο που μεγάλωσε και αγάπησε, αξίζει να τον εκπροσωπούν άνθρωποι με όραμα και θέληση, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις μεγάλεςαναπτυξιακές προοπτικές που διαθέτει.

Βαλεντίνα – Λύγια Μπεζιάτ

Γεννήθηκε στη Ρουμανία. Από το 1987 ζεί στην Ξάνθη.

Είναι χημικός μηχανικός. Mέλος της «Κοινωνικής Ομάδας Αλληλεγγύης Ξάνθης» και με ενεργή δράση στο αλληλέγγυο στέκι  «Kardelen».

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» στις εκλογές του 2014.

Αναπληρωματικός μέλος στο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Γιώργος Καλιαμπάκας

Είναι 25 ετών, μεγάλωσε και κατοικεί στην Ξάνθη.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Στα φοιτητικά του χρόνια είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πολίτες για την Ξάνθη».

Γιώργος Καρακασίδης

Είναι συνταξιούχος του ΙΓΜΕ, συνδικαλιστής και επί σειρά ετών προπονητής Ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Ξάνθη.

Εκρέμ Ρασήμ

Γεννήθηκε το 1962, στο Κύρνο Ξάνθης.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Κύρνου και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο – Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου» της Ξάνθης, ενώ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, από όπου αποφοίτησε ως Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός.Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Ευαγγελία (Λία) Δαμιανάκη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967.

Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό Δράμα (Drama in Education, University of Central England, Birmingham).

Έχει διδάξει σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε συνεργασία με την ΔΠΕ, ΔΔΕ Ξάνθης, Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ, Κέντρο Πρόληψης Ξάνθης, Παιδαγωγικό Τμήμα ΔΠΘ και άλλους φορείς.

Τo 1999 διορίστηκε, ως φιλόλογος, στην Ξάνθη, όπου και ζει με την οικογένειά της. Τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στην παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας.

Ασχολείται με τον συνδικαλισμό από το 2013 και είναι Γραμματέας στην ΕΛΜΕ Ξάνθης, με ενεργή δράση στο κίνημα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Από το 2017 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

Συνεργάζεται, από το 2000, με τον πολιτιστικό σύλλογο ΦΕΞ, σκηνοθετώντας παραστάσεις των θεατρικών ομάδων “Οδός Ονείρων” και “Παράβασις“.

Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

Ζεμπά Οσμάν

Είναι Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994.

Μετά το τέλος των σπουδών της σε Γενικό Λύκειο, εισήχθη στο  Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε σε αναψυκτήρια και καταστήματα εκτυπώσεων. Τώρα εργάζεται ως ειδικευόμενη στο  Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο Τομέας εξειδίκευσής της είναι ο μικροβιολογικός.Χειρίζεται άριστα Η/Υ και μιλά άριστα Αγγλικά και Τουρκικά.

Κωνσταντίνος Παμπουκίδης

Γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 8 Απριλίου το 1979.

Αποφοίτησε από το 3 Γενικό Λύκειο Ξάνθης το 1997 και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο University of Hertfordshire. Το 2004 τελείωσε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο στο University of East London.

Από το 2005 έως και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας  στο Τεχνικό Γραφείο Παμπουκίδη, ένα από τα πιο παλιά και με την μεγαλύτερη εμπειρία τεχνικά γραφεία στην Ξάνθη, με σημαντική δράση ιδιωτικών έργων στην Περιφέρεια.

Παράλληλα εργάζεται και ως γραφίστας, έχοντας συνεργασίες με τοπικούς φορείς, συλλόγους, τη Νομαρχία Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης αλλά και με ιδιωτικές δομές. Από το 2012 δραστηριοποιείται, επιπροσθέτως, στον χώρο του λιανικού και χονδρικού εμπορίου.

Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Κιμουρτζή και έχουν δύο παιδιά, τον Πέτρο και την Αναστασία.

Μαρία Καρανάσου – Μπατζακίδου

Γεννήθηκε στην Ξάνθη.

Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μητέρα δύο παιδιών, μιας κόρης η οποία εργάζεται ως γιατρός μικροβιολόγος σε διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ενός γιού αρχιτέκτονα – μηχανικού. Επίσης, είναι γιαγιά ενός 13χρονου εγγονού.

Υπηρέτησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα, υποδιευθύντρια, διευθύντρια, Σχολική Σύμβουλος, με παράλληλη συνδικαλιστική δράση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Ν.Ξάνθης (γραμματέας, αντιπρόεδρος).

Μετά τη συνταξιοδότησή της, συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές το 2009, καθώς και το 2012, ως υποψήφια βουλευτής Ξάνθης.

Από τότε μέχρι σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με ενεργό συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.

Θέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια ΑΜΘ, γιατί πιστεύει ότι εκτός από τα φρέσκα μυαλά και τις καινούργιες ιδέες, πρέπει να συμμετέχουν και έμπειροι άνθρωποι, οι οποίοι θα συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Περιφέρειας.

Μαχμούτ Σερκάν

Γεννήθηκε το 1974 στο Σέλερο Ξάνθης.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Εσκισεχίρ της Τουρκίας.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα το Σέλερο, όπου και κατοικεί.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης στις περιφερειακές εκλογές το 2014.