Να σώσουμε τα παιδιά από το φίδι του φασισμού.

“Το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών έλαβε χώρα μια οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης πολιτικών που τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας, ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στη διάρκεια συλλαλητηρίων, οργανωμένη προσπάθεια εφόδου στο Κοινοβούλιο και στοχοποίηση αριστερών ανθρώπων που εκφράζονται ανοιχτά .
Χθες μια ακόμα επίθεση-στοχοποίηση πραγματοποιήθηκε σε σχολείο στην Ξάνθη, από φασίστες της Χρυσής Αυγής, με στόχο καθηγητή που εργάζεται στο εν λόγω σχολείο. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται (από φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ίδιος σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους του σχολείου βάζοντας στον στόχαστρο τον ίδιο για τις πολιτικές του πεποιθήσεις .
Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες επιθέσεις έχουν ως στόχο την τρομοκρατία και τον φόβο, και αποτελούν επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία.
Αυτά τα “Μαύρα εργαλεία” και “μαύρες μέθοδοι” που κάποιοι απεργάζονται και δυστυχώς υποστηρίζουν, ο ελληνικός λαός τα έχει κλείσει στο παρελθόν και δεν θα επιστρέψουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Δεν αρμόζει στο επίπεδο της δημοκρατίας μας, στο σημείο που έχει φτάσει σήμερα, να επιστρέφουμε πίσω σε εποχές που υπήρχαν πογκρόμ, που υπήρχαν άνθρωποι που στοχοποιούνταν για τις απόψεις, τις ιδέες τους, στις εποχές των «Γκοτζαμάνηδων.
Απέναντι στον φασισμό δεν χωράνε μισόλογα και ίσες αποστάσεις. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να πάρει θέση και να βάλει στο περιθώριο όποιον θέλει να καταργήσει το δικαίωμα να ζούμε και να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Όσοι δικαιολογούν παρόμοιες πράξεις και πρακτικές είναι αυτοί που οπλίζουν τα χέρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Καμία ανοχή στον φασισμό. Να στείλουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του ιδεολογικούς απογόνους των ναζί. Να γυρίσουμε την πλάτη στη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τη βία του ρατσιμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι εντολοδόχοι του μίσους.