Ομοφοβικό παραλήρημα από τον γαλάζιο πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Συνεχίζοντας την προκλητικές, ρατσιστικές του τοποθετήσεις, ο γαλάζιος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου, επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγούμενου ομοφοβικό παραλήρημα αποκαλώντας “πουσταριά” τους ομοφυλόφιλους

Σε ένα άνευ προηγούμενου ομοφοβικό παραλήρημα προχώρησε, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Συγκεκριμένα, το μέλος της τοπικής ΝΟΔΕ αναφέρει τα εξής σχετικά με το προγραμματισμένο Pride της Αθήνας:

«Ξεχάσαμε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από «Εθνικιστές Φασίστες» και από «Ανιστόρητους Έλληνες» και προβάλουμε το πάρτι των πουσταριων που το υποστηρίζουν Αριστεροί Δημοκράτες.
Τελικά με άλλα πρότυπα θέλουν να μεγαλώσουν την Ελληνική κοινωνία οι Προοδευτικοί Αριστεροί που λένε ότι μας κυβερνούν.»

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον προοδευτικό κόσμο της Ξάνθης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του kokkinokavalas.gr άμεσα ενημερώθηκαν οι LGBTQI+ οργανώσεις οι οποίες σκέφτονται να κινηθούν άμεσα εναντίον του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το στέλεχος της ΔΑΚΕ χυδαιολογεί και προκαλεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού. Ανάλογη ήταν η αντίδραση του όταν η διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης αποφάσισε τη δημιουργία χώρου προσευχής για τους Μουσουλμάνους εντός του κτιρίου. Πάλι μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο facebook σημείωνε τα εξής:

Ο κ. Ευστρατίου, μετά το σύντομο πέρασμα του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πολιτεύεται (και πάλι) με τη ΝΔ. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δημόσιες διεργασίες της τοπικής ΝΟΔΕ (όπως οι τελευταίες εκλογές), ενώ στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Άγνωστο παραμένει αν είναι ενήμερο το τμήμα δικαιωμάτων της ΝΔ και η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, ενώ, προς το παρόν, οι μόνες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του προέδρου έρχονται από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.