«Γαλάζια» σιωπή για το σκάνδαλο Novartis

Αφωνία από τη Ν.Δ. και εμπλεκόμενους για τα νέα στοιχεία που πήγαν στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει στο πρωτοσέλιδό  της η «Αυγή»:

  • Σιγή και καμία διευκρίνιση από την ηγεσία της Ν.Δ. και τον Αντ. Σαμαρά για το ιδιόχειρο σημείωμα που αποδίδεται στον πρώην πρωθυπουργό και τον εμφανίζει να δίνει τα τηλέφωνα του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στον αντιπρόεδρο της Novartis Κ. Φρουζή
  • Για “λάσπη” μιλά ο Άδ. Γεωργιάδης, αλλά δεν αρνείται ότι παρέλαβε τις “οδηγίες” της Novartis…

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟ 2013
Πώς και γιατί εκτινάχθηκε το 2013 το αποθεματικό του προϋπολογισμού. Από 303 εκατ. ευρώ το 2012 αυξήθηκε στα 1,1 δισ. ευρώ το 2013, παρά το γεγονός ότι η χώρα ήταν μέσα στα Μνημόνια.

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Πώς έγινε η διανομή του 1,1 δισ. το 2013; Το πρώτο εξάμηνο είχαν δοθεί μόνο 320 εκατ. ευρώ και το δεύτερο μοιράστηκαν 780 εκατ. ευρώ.

ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ
Η Novartis πληρώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ το δεύτερο εξάμηνο του 2013 (υπουργία Άδ. Γεωργιάδη) περίπου 65 εκατ. ευρώ.

Δ. Τζανακόπουλος: Ν.Δ. και Σαμαράς να απαντήσουν στα νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis

Να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, όπως είπε, για την υπόθεση Novartis. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα και απευθύνθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Αντί η ΝΔ και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες όπως φαίνεται πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες».

Αναλυτικα, ουπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανέφερε:

Και κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο καθαροί οι λόγοι που η ΝΔ δεν ψήφισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τώρα επιχειρεί διαρκώς με προσχηματικά επιχειρήματα να εμποδίσει την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου.

Διότι δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση αλλά μονάχα η συγκάλυψη.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς διαβίβασε στην Επιτροπή συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση Novartis, τα οποία πλέον βρίσκονται στη διάθεση των μελών της.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Επιτροπή:

–  δύο επιστολές της Novartis, με τις οποίες η εταιρεία ζητάει συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

– CD με ηλεκτρονικά αρχεία από 165 υπολογιστές στελεχών της  Novartis, τα οποία κατασχέθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές

– καθώς και ένα ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προς τον τότε Αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή με το τηλέφωνο του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, το οποίο κατατέθηκε από προστατευόμενη μάρτυρα.

Το επίμαχο σημείωμα, σύμφωνα με την προστατευόμενη μάρτυρα, είχε μαζί του ο κ. Φρουζής την επομένη της συνάντησής του με τον Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντί λοιπόν η ΝΔ και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες πέφτουν στο κενό

Αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες:

– Διαψεύδουν ή όχι τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Φρουζή;

– Για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε τον Αντιπρόεδρο της Novartis στον τότε πολιτικό επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι και υπεύθυνο για οποιαδήποτε έγκριση δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου;

– Πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να λαμβάνει το επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;

Τόσο ο ίδιος ο βαρύτατα εκτεθειμένος πρώην Πρωθυπουργός όσο και η ΝΔ οφείλουν επιτέλους να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν την δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες.