Τυφλή δικαιοσύνη, μουγκά κανάλια ή ομερτά;

Ο νόμος της σιωπής!

Τα κανάλια των εφοπλιστών και επιχειρηματιών ασφαλώς δε λένε κουβέντα για τις καταθέσεις του κ.  Μαρτίνη σε σχέση με το σκάνδαλο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.  Το νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν οδηγήθηκε σε  ιδιωτικά συμφέροντα με μεγάλη οικονομική ζημία και του ελληνικού Δημοσίου. Στην κατάθεσή του ο κ. Μαρτίνης, πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός” και “Ερρίκος Ντυνάν”  αναφέρει:

«Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν, και ο κ. Γεωργιάδης μάς έριξε μέσα και σφράγισε πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Μαρτίνης.

Ο Λοβέρδος του ασκούσε πιέσεις να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει κατά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου αλλιώς θα έκλεινε τη στρόφιγγα του ΕΟΠΥΥ στο Ντυνάν!

Τακτικές υποκόσμου στον τότε πολιτικό κόσμο. Δυστυχώς και νυν!  Γιατί ένα μέρος των ψηφοφόρων αντί με την ψήφο του να τοποθετήσει τους υπόδικους στο περιθώριο, τους εξασφάλισε μια θέση στα έδρανα της Βουλής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τέτοιου είδους δουλειές είναι να εξασφαλίζεται η σιωπή. Σαν τα γκανκστερικά έργα.  Κουβέντα δεν ακούγεται!

Τα κόμματα του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, νυν ΔΗΣΥ  και της Νέας Δημοκρατίας σφυράνε αδιάφορα ή μάλλον θυμούνται και ωρύονται για την επιτροπεία και τα μνημόνια που βρίσκεται η χώρα. Τώρα ανακάλυψαν την επιτροπεία στην οποία βύθισαν τη χώρα οι ίδιοι χρεοκοπώντας την. Λες και η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας επήλθε τη διετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όχι  στις δεκαετίες που απομυζούσαν τον εθνικό πλούτο και οι μεν και οι δε, σκάβοντας το λάκκο μιας ολόκληρης χώρας.

Αλλά και τα κανάλια των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών μέρος του τριγωνικού  συστήματος διαπλοκής (τράπεζες, κανάλια, ελεγχόμενοι πολιτικοί) προσφέρουν την εκδούλευσή τους. Τσιμουδιά για τους συνεργάτες του παλιού καιρού. Ξέρουν να ανταποδίδουν τις εξυπηρετήσεις που δέχτηκαν. Ααα, όλα κι όλα!

Άλλωστε, ακόμη και τώρα, οι εφεδρείες του παλαιού συστήματος γι αυτούς δουλεύουν. Και τώρα το ΕΣΡ κάνει αυτό που ξέρει πάντα πολύ καλά: κωλυσιεργεί, αναβάλλει, καλύπτει την ομερτά, αντί να αναλάβει να παίξει το θεσμικό του ρόλο και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για διενέργεια του διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά κανάλια. Τα κανάλια εκπέμπουν  παράνομα λέει η απόφαση! Και η απόφαση βγήκε τον Οκτώβριο!

Και μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή όπως λέει και η παροιμία, αλλά και  τα κανάλια είναι σίγουρα μουγκά όπως μας λέει η εμπειρία μας τον τελευταίο καιρό!