ΝΔ vs Πρωτομαγιά!

  • Δεν παίζεται το κόμμα του ΣΕΒ (ΝΔ): “Οι εργάτες ξεσηκώθηκαν την Πρωτομαγιά γιατί ήθελαν … μεταρρυθμίσεις !”

Το έκαψε ο Κυριάκος! Μετά τις σέλφι με τα κοριτσάκια στο Φιλοπάππου, έπιασε να μας … “εξηγήσει” για πιο λόγο ξεσηκώθηκαν και αιματοκυλίστηκαν οι εργάτες την Πρωτομαγιά (Σικάγο 1886)!

Μα γιατί … θέλανε τις μεταρρυθμίσεις στο περιβάλλον εργασίας και οι κακοί εργοδότες και εργοστασιάρχες, στις αρχές του αιώνα δεν τους τις έδιναν, αλλά επέμεναν να … “λαϊκίζουν”!!!

Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων διασφαλίζονται μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέες δουλειές και ευκαιρίες, πρωτίστως για τη νέα γενιά. Χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμό” αναφέρει στην ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά η παράταξη του ΣΕΒ ( και του κ. Μασουράκη που … “φοβάται ότι αυτή η κυβέρνηση θα … ξοδέψει το υπερπλεόνασμα σε κοινωνικές παροχές!!!” )

Δηλαδή για πόσο ηλίθιους περνάτε τους εργαζόμενους (όσους πρόλαβαν να γλιτώσουν απ’ τις δαγκάνες σας;;;)

  • Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων,
  • κατάργηση 8ωρου,
  • κατάργηση πληρωμής υπερωριών,
  • απελευθέρωση των απολύσεων,
  • απελευθέρωση της εργασιακής δουλείας μέσω “εργολαβιών”, επικράτηση της μαύρης και της part time εργασίας (vouchers)…

Και αυτό το λέτε … μεταρρύθμιση αντί να το λέτε “ολοκαύτωμα” και εφαρμογή της “τελικής λύσης” στην κοινωνία…

  • Δεν υπάρχει πάτος στη χυδαιότητα για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ…

Εμμέσως πλην σαφώς ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχεται –απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο– ότι θα πήγαινε να συμπαρασταθεί στο Χίλτον, στο πλευρό του ΔΝΤ αλλά προσθέτει πως κάτι τον εμποδίζει…

Και επειδή πάτος δεν υπάρχει, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε επίπεδο πεζοδρομίου και χυδαιότητας… μέσω Twitter!

«Αυτή την στιγμή το ΔΝΤ επιδεικνύει τις σκελέες σας και δεν θα ήταν ευγενικό αγαπητέ…», του απάντησε ο Άδωνης Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας απολύτως τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για το που βρίσκεται η ψυχή του αντιπροέδρου (τουλάχιστον) της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς πλάι στον αγώνα του ΔΝΤ κατά των Ελλήνων εργαζομένων.

  • Περιμένουμε ακόμη απάντηση για τα χρέη της ΣΕΚΑΠ, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,  από τους πρώην υπουργούς που ξεπούλησαν και σφράγισαν τις συνεταιριστικές βιομηχανίες της Ξάνθης. ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ, ΕΒΖ, διορίζοντας διοικήσεις  “τσομπάνων” , ώστε ανενόχλητοι να ξεπουλάνε το δημόσια αγαθά.