Δελτίο Τύπου – Επίσκεψη Ν. Παππά στην Ξάνθη

Περιοδεία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παπά στην Ξάνθη. 

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε την Περιοδεία του στη Θράκη με πρώτο σταθμό την Ξάνθη! Η περιοδεία του Νίκου Παππά αφορούσε στη δράση  του Υπουργείου  Ψηφιακής Πολιτικής με την οποία  δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 13.000 οικογένειες της Θράκης και 3.000 νοικοκυριά  απομακρυσμένων νησιών, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης.

Από  το 2014 που σταμάτησε το αναλογικό σήμα οι εν λόγω περιοχές έβλεπαν με δυσκολία ή καθόλου ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, επειδή η digea δεν τους είχε εντάξει στο δίκτυό της και στρέφονταν σε δορυφορικά κανάλια γειτονικών χωρών, παρότι πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος στην ΕΡΤ.

Η συγκεκριμένη δράση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Θράκη.

Ο Υπουργός δήλωσε με νόημα πως ο «Ο πατριωτισμός του marketing εξαίρεσε συγκεκριμένες  περιοχές της Ελλάδας από τη λήψη ελληνικού σήματος!»

«Δεν υπάρχουν περιοχές που είναι σβησμένες από τον τηλεοπτικό χάρτη. Η Ελλάδα ως χώρα δημοκρατική και κοινωνία ευαίσθητη δεν αφήνει κανέναν Έλληνα πίσω, σε σχέση με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών» δήλωσε ο κ. Παππάς, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βούληση της Κυβέρνησης να είναι παρούσα σε κάθε γωνιά της χώρας, σε περιοχές που σκόπιμα κρατήθηκαν στην απομόνωση και τον αποκλεισμό!

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του  Νίκου Παππά, ξεκίνησε με … πρωινή  συνάντηση με τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά στο Δ΄ Σώμα Στρατού. Στη συνέχεια  επισκέφτηκε τον Οικισμό της Σταυρούπολης όπου συζήτησε με τον αντιδήμαρχο, κατοίκους και εκπροσώπους κτηνοτρόφων των γειτονικών περιοχών .

Επόμενος σταθμός του Υπουργού ήταν ο Δήμος  Μύκης, όπου έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο  και ο Εχίνος όπου συζητήθηκε η αναβάθμιση της ταχύτητας του internet στην περιοχή αλλά και η διευκόλυνση των πολιτών για την ένταξή τους στο πρόγραμμα δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στα ελληνικά κανάλια. Ο Ν. Παππάς συνομίλησε, επίσης  με  στρατιωτικούς και στρατιώτες που υπηρετούν στο Τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου.

Η επίσκεψη  του Υπουργού Νίκου Παππά,  στο Νομό μας ολοκληρώθηκε με την παρουσία του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αντάλλαξε απόψεις με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης για την πορεία της διαπραγμάτευσης και της οικονομίας, καθώς και για τα τοπικά ζητήματα.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνόδευσαν  ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Σκούτας , ο Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης, καθώς και οι τρεις βουλευτές του Νομού, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος.

Από το Γραφείο Τύπου