Δ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ: «Τέλος το πάρτι στην υγεία, ας το συνειδητοποιήσουν κάποιοι»

Την δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πως το πάρτι στην υγεία τελείωσε, επανέλαβε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, από τον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής. «Το απόστημα που υπήρχε στην υγεία σπάει και καλά θα κάνουν να το συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι θίγονται. Καλώ ωστόσο τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, καθώς το 60% των ασθενών προέρχεται εκτός νομού Έβρου, να μην φοβούνται να κάνουν καταγγελίες», τόνισε με σαφήνεια ο κ. Αδαμίδης.

Σε ότι αφορά το έργο που έχει επιτελεσθεί στην αποκαλούμενη ναυαρχίδα της υγείας στην ΑΜ-Θ -το Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης-ο κ. Αδαμίδης στάθηκε στο ενεργειακό και στην εξοικονόμηση 500.000 ευρώ ετησίως από την ενεργοποίηση εφαρμογών σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Στην υπογραφή προμήθειας μιας πλήρους Μονάδας Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ), μέσω ΕΣΠΑ ύψους 800.000 ευρώ.

Στην έναρξη της λειτουργίας του γραμμικού επιταχυντή, ύψους 3 εκ ευρώ. Αναφέρθηκε επίσης στην προμήθεια σύγχρονου Στεφανιογράφου, ύψους 1.200.000 ευρώ, καθώς και την λειτουργία του πιο σύγχρονου Αγγειογράφου σε ολόκληρη τη Χώρα, στην έναρξη λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου από τις 3 Απριλίου, που διασφαλίζει πως όλοι θα χειρουργούνται ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους και όχι …το πορτοφόλι τους, στην έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών ραντεβού και την ηλεκτρονική παραλαβή των υλικών και των αναλώσιμων στην  ανακαίνιση της Ψυχιατρικής Κλινικής και στην επιδίωξη της αυτονομίας του τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών.

Πηγή: xanthi2