Μ. Καραμεσίνη: Την άλλη εβδομάδα ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50 (Video)

Στο μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους καθώς και το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα για ανέργους άνω των 50 αναφέρθηκε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

188.000 έγκυρες αιτήσεις έγιναν για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, ανέφερε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ ενώ ενημέρωσε για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για το νέο πρόγραμμα που ξεκινά για τους άνω των 50.

«Το πρόγραμμα αυτό θα παραμείνει ανοικτό ανά πάσα στιγμή», «δεν θα υπάρχει ημερομηνία λήξης» εξήγησε. Συνολικά αφορά 15.000 θέσεις, 5.000 για μεγάλες επιχειρήσεις και 10.000 για επιχειρήσεις, κάτω από 20 άτομα.

Πρόσθεσε επίσης ότι αν προσλάβει μακροχρόνια άνεργο μια εταιρεία παίρνει επιχορήγηση για 12 μήνες χωρίς δέσμευση. Αν ζητήσει παράταση για άλλους 9 μήνες, έχει υποχρέωση να τους κρατήσει για επιπλέον άλλους τρεις μήνες, με δικά της έξοδα.

«Δεν αποκλείεται κανείς από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Καραμεσίνη διευκρινίζοντας ότι  «δεν υπάρχει όριο, ούτε εισοδηματικά κριτήρια» για θέσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Μοριοδότηση υπάρχει για θέσεις που υπάγονται στο δημόσιο τομέα, όπως τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο όμως είναι λογικό όπως είπε να μπαίνουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να ευνοούνται όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Κατερίνα Μπρέγιαννη