Γ.Χατζηθεοδώρου για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ(συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο): Το κόμμα συνδετικός κρίκος της κοινωνίας με την κυβέρνηση

Το κόμμα οφείλει και πρέπει να μεταφέρει στην κυβέρνηση τις αντιδράσεις της κοινωνίας από την παρατεταμένη κρίση και να ενημερώσει για τα στενά όρια αντοχών και ανοχών που της έχουν απομείνει, στα πλαίσια της διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ και σύνεδρος κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Υπογράμμισε ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου – 13 με 16 Οκτωβρίου- γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα αλλά και για τον μέγιστο στόχο της κυβέρνησης: το θέμα του χρέους και της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ασφαλή έξοδο της χώρας στις αγορές και την κανονικότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την πραγματική ανάπτυξη.

Μείζον θέμα – τόνισε- ήταν και παραμένει για τον ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς η διαχείριση αλλά η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα. Υποστήριξε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται η παρούσα κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτό το στόχο είναι εξαιρετικά δυσμενείς και σύνθετοι τόσο στο εσωτερικό της χώρας με την εξάντληση της κοινωνίας από τη μια και τον πόλεμο –όπως είπε- συμφερόντων που μαίνεται εναντίον της κυβέρνησης όσο και  στο εξωτερικό με τα οικονομικά μέτωπα που άνοιξαν μεταξύ τους οι δανειστές σε Ευρώπη και Η.Π.Α.( Douche Bank).

Ο κ. Χατζηθεοδώρου τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία, θέμα το οποίο αναμένεται να ανοίξει στο συνέδριο, ενώ απάντησε και σε μια σειρά ζητήματα τα οποία αφορούν άμεσα την κοινωνία και σαφώς επηρεάζουν έναν στόχο όπως ο παραπάνω αφού αντί για συμπόρευση ανοίγουν μέτωπα  με την κυβέρνηση  όπως π.χ. οι πλειστηριασμοί, η ανεργία, η φτώχεια και η επιβίωση στα όρια της,  η υπερφορολόγηση κ.α.

Ακούστε τη συνέντευξη.