Γ.Χατζηθεοδώρου: Εξετάζονται αλλαγές στον τρόπο του διαγωνισμού για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες/Παρέμβαση για τις αλλαγές στο Γυμνασίου από το Γραμματέα της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ

Με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο Γραμματέας της Ν.Ε Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, εξήγησε τους λειτουργικούς και ουσιαστικούς σκοπούς που επιχειρεί να εξυπηρετήσει το υπουργείο Παιδείας με τις αλλαγές που ανακοίνωσε για το Γυμνάσιο.

Τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των γονέων και των μαθητών για τους λόγους που οδήγησαν στις συγκεκριμένες αλλαγές καθώς – όπως είπε- ήταν και παραμένει χρόνιο αίτημα και διεκδίκηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας ένα σχολείο το οποίο θα εξασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά μαθησιακά αποτελέσματα. Επικαλούμενος και την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, ο κ. Χατζηθεοδώρου, επισήμανε ότι το αίτημα αυτό επιδιώκει να ικανοποιήσει το υπουργείο με τις επιμέρους μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, που θα αποτελέσουν όταν ολοκληρωθούν μια ενιαία αναμόρφωση  στο χώρο.

Με αφορμή την παρέμβαση για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο – που θα εφαρμοσθούν πιλοτικά από τη φετινή χρονιά – γνωστοποίησε ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η έναρξη σε όλα τα σχολεία θα γίνει… με αγιασμό,  προσευχή αλλά και χωρίς κενά εκπαιδευτικών και με τα βιβλία στη διάθεση των παιδιών.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η συζήτηση επεκτάθηκε στο επίκαιρο θέμα του διαγωνιστικού τρόπου –σ.σ: του τρόπου και όχι της νομιμοποίησης αυτής κάθε αυτής η οποία αποτελεί μόνιμο αίτημα των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών  μέσων ενημέρωσης – με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει τη λειτουργία των τηλεοπτικών μέσων εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, με το ΕΣΡ απών και χωρίς από ότι φαίνεται να έχει μεριμνήσει για τη διαχείριση των παράπλευρων απωλειών που προκαλεί σε κοινωνία αλλά και οικονομία: τους λίαν συντόμως άνεργους υπαλλήλους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, οι οποίοι καλούνται δια στόματος υπουργού Εργασίας να μετεξελιχθούν από εργαζόμενοι ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι ή έστω απασχολούμενοι σε επιταγούχους…voucherαδες ή …bloggers !

Ο κ Χατζηθεοδώρου  υπεραμύνθηκε από την πλευρά του τις επιλογές της κυβέρνησης, εστίασε στην νομιμότητα, έκανε λόγο για αήθη πόλεμο από ορισμένα μέσα εναντίον της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι όσοι από τους απολυόμενους δεν απορροφηθούν στα τέσσερα κανάλια θα καλυφθούν από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ενώ σε ότι αφορά το διαγωνιστικό τρόπο με τον οποίο θα προκύψουν υπερθεματιστές στα περιφερειακά μέσα άφησε να εννοηθεί ότι μάλλον θα επέλθουν αλλαγές- η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις, είπε χαρακτηριστικά- απαντώντας στο ερώτημα πως είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν είτε με εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό είτε οικονομικά με τους όρους του πρώτου διαγωνισμού τοπικά κανάλια.

Τέλος αναφέρθηκε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης και στις συζητήσεις που έχουν και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των συλλόγων κατά τις επισκέψεις τους στα στέκια, επισημαίνοντας ότι είναι απόλυτα κατανοητό να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για κόπωση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολιτιστικούς θεσμούς, εξαιτίας της αντιμετώπισης εθελοντών ως επιχειρηματίες. Η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών είναι αυτονόητη όμως είναι αναγκαίο και να επανεξεταστεί το θέμα που τα τελευταία χρόνια καλούνται οι σύλλογοι να αντιμετωπίσουν, δήλωσε, προσθέτοντας ότι συνολικά τα χαρακτηριστικά των μεγάλων και αναγκαίων για την πόλη θεσμών θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν ώστε να θωρακισθούν οι ίδιοι οι θεσμοί.

Ακούστε την παρέμβαση του κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.