Χ. Ζεϊμπέκ σε χρυσαυγίτες: Οι πρόγονοί μου πολέμησαν στα βουνά της Αλβανίας, οι δικοί σας;

Ο Παναγιώταρος αποκάλεσε «Τούρκο» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι έσκισε την ελληνική σημαία σε κηδεία στρατιώτη. Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ διέψευσε το γεγονός και υπενθύμισε ότι οι πρόγονοί του αγωνίσθηκαν κατά του φασισμού στην Αλβανία. «Οι δικοί σας πού ήταν;»

Χυδαίο επεισόδιο προκάλεσε για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που περιλαμβάνει και διάταξη για ισλαμικό τέμενος στην Αττική.

Την αρχή έκανε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ευχήθηκε στο Σώμα «χρόνια πολλά», με αφορμή την επέτειο της 4ης Αυγούστου και κατηγόρησε τον μουσουλμάνο βουλευτή ότι «πρόσφατα έκαψε την ελληνική σημαία».

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που αποκάλεσε τον κ. Ζειμπέκ, αρχικά «φιλότουρκο» και στη συνέχεια «Τούρκο πράκτορα». «Θα φέρω φωτογραφίες, να δηλώσεις τώρα ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλιώς είσαι Τούρκος», πρόσθεσε.

Ο Χ. Ζειμπέκ διέψευσε το γεγονός και υπενθύμισε ότι οι πρόγονοί του αγωνίσθηκαν κατά του φασισμού στην Αλβανία. «Οι δικοί σας πού ήταν;» ανέφερε με νόημα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός απάντησε προκλητικά, ενώ άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν «σκάσε ρε», «Τούρκε».

Άμεσα παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να «καθίσουν κάτω» και να βγουν από την αίθουσα.