Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 21/7)

Στο επίκεντρο των δελτίων οι εξελίξεις στην Τουρκία, η συζήτηση στη Βουλή για τον νέο εκλογικό νόμο, η επίσκεψη του Αμερικανού Υποικ Τζακ Λιου, η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών…

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…
Η είδηση της ημέρας που πέρασε… στα ψιλά!


Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν για το ζήτημα του χρέους και στόχος είναι να συμφωνηθεί απομείωση πριν από τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ, της κυβέρνησης Ομπάμα, είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου. (αναλυτικά)

Καλούνται Αλαφούζος, Μπόμπολας, Κοντομηνάς – Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ απείλησαν να κάνουν… Κούγκι την εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Κατά την εξέταση του πρώην διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 1997-2004, Π. Λάμπρου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στοιχεία για την σημαντική αύξηση των δανείων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τις προεκλογικές περιόδους, ενέργεια που αποτελούσε έμμεση ενίσχυση των πολιτικών, αλλά και παρέμβαση της Αγροτικής Τράπεζας στο εκλογικό αποτέλεσμα. Συνολικά τις προεκλογικές περιόδους 2004-2007 η Ν.Δ. πήρε δάνεια ύψους 56 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Με ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης θα συνεχίσει τις εργασίες της από την επόμενη εβδομάδα, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και μμε. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, έχει ήδη αποστείλει τις σχετικές επιστολές και έχει ήδη απαντήσει θετικά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, για να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου. Επιστολές έχουν αποσταλεί επίσης προς τον ιδιοκτήτη της εταιρίας«Πήγασος», Φώτη Μπόμπολα για τις 2 Αυγούστου, και τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά για τις 4 του ίδιου μήνα. (αναλυτικά)

Περισσότερες από 1.000 δικογραφίες από την επεξεργασία της λίστας Μπόριανς και 191 από τη λίστα Λαγκάρντ

Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση της πρώτης ετήσιας έκθεσης της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι πάνω από 1.000 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από την επεξεργασία της λίστας Μπόριανς και της λίστας των ομολόγων, αλλά και 191 δικογραφίες από την λίστα Λαγκάρντ, ενώ όλες αυτές έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τ’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ. (αναλυτικά)
Ετήσια έκθεση για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Κατάσχεση 630.801.892 λαθραίων τσιγάρων, 115 περιπτώσεις παράτυπων πόθεν έσχες

Η μείωση του αριθμού των ποινικών διώξεων κατά 30% κατά τα έτη 2014-2015, η κατάσχεση 630.801.892 τεμαχίων τσιγάρων το 2015 και η καταγραφή συνολικά 115 περιπτώσεων παράτυπων δηλώσεων πόθεν έσχες, που οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές το 2014, είναι κάποια από τα στοιχεία που αναφέρονται στην ετήσια έκθεση της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα. (αναλυτικά)

«Φάγανε, φάγανε, φάγανε»

Σε απάντηση του υπουργείου Υγείας σε Ν.Δ. και ΠΟΕΔΗΝ για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας αναφέρεται: Αν θέλει λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψάξει για «Μαυρογυαλούρους», των οποίων οι συνεργάτες και σύμβουλοι «φάγανε, φάγανε, φάγανε», ας ψάξει στους κόλπους της, όπου σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, έχει πολλές πιθανότητες να ανακαλύψει αρκετούς. (αναλυτικά)

Σχέδιο νόμου που αλλάζει «το τοπίο» στις δημόσιες συμβάσεις και παραχωρήσεις κατατέθηκε στη Βουλή από το ΥΠΟΙΚ

Στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για όλες τις δημόσιες συμβάσεις προχωράει η κυβέρνηση με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων, τη διασφάλιση της ακεραιότητας των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης του συστήματος μέχρι την άνοιξη του 2017. (αναλυτικά)

«Αυξησούλα» 75.000€ είχε δώσει στον Σκλαβούνη ο Γ. Στουρνάρας;

Τον Μάιο του 2013, ο Γ. Στουρνάρας είχε προχωρήσει σε τεράστιας έκτασης περικοπές εισοδημάτων οδηγώντας στην ανέχεια εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, αλλά αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση. Να δώσει αύξηση 75.000 ευρώ ή 75% στις ετήσιες μικτές αποδοχές του άρτι διορισθέντος στη θέση του Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστου Σκλαβούνη, σε σχέση με τον προκάτοχο της ίδιας θέσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα. (αναλυτικά)
Επανασύσταση υπηρεσιακών συμβουλίων ΟΤΑ και παράταση συμβάσεων καθαριστριών σχολείων και λειτουργίας δομών και κοινωνικών προγραμμάτων

Λύση σε εκκρεμή ζητήματα όπως η επανασύσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων των ΟΤΑ, οι συμβάσεις των καθαριστριών δημοσίων σχολείων, η παράταση λειτουργίας δομών και κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και η μεταβίβαση της αρμοδιότητας θεώρησης μελετών έργων και υπηρεσιών, δόθηκε με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. (αναλυτικά)

Απαλλαγή από πρόστιμα της Εφορίας όπου συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας

Απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις βεβαιωμένων οφειλών οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εισπρακτέων μέχρι και τις 31-12-2013 προβλέπει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. (αναλυτικά)
Οδεύει προς την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνού και τσιγάρων

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφισή του – Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο αυτό εναρμονίζει την ελληνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και είναι ένα μέρος του συνολικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την πάταξη όλων των παράνομων κυκλωμάτων που στερούν από το κράτος εκατομμύρια έσοδα, μέσα από το λαθρεμπόριο. (αναλυτικά)

ΤτΕ: Μειώθηκε κατά 884 εκατ. ευρώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου

Το ισοζύγιο αγαθών παρουσίασε βελτίωση κατά 1,2 δισεκ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2016. (αναλυτικά)
Δεν θα χρειάζεται από φέτος φωτοαντίγραφο απολυτηρίου για την εγγραφή στα ΑΕΙ

Απλούστερη θα είναι από φέτος η διαδικασία εγγραφής για τους επιτυχόντες στα τμήματα και στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. (αναλυτικά)

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες οκτάμηνου προγράμματος του ΟΑΕΔ για 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Aναρτήθηκαν σήμερα, στο site του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 2.500 θέσεις εργασίας, που αφορά δήμους και υπηρεσίες Α’ υποδοχής ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, καθώς και ο πίνακας αποκλεισμένων από το ίδιο Πρόγραμμα. (αναλυτικά)

Θεσσαλονίκη: Εργολάβος του Αριστοτελείου δήλωνε ως εργαζόμενούς του… υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται εργολάβος καθαριότητας στο ΑΠΘ, ο οποίος κατηγορείται ότι εμφάνιζε ως υπαλλήλους του – καθαριστές άτομα τα οποία στην πραγματικότητα απασχολούνταν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και εισέπραττε παράνομα χρηματικά ποσά. (αναλυτικά)

 

Κατά 1,4 δισ. ευρώ περιορίζεται η έκτακτη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες

Την περαιτέρω μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων. (αναλυτικά)

 

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Β΄ πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Εγκαινιάστηκε σήμερα η ανακαινισμένη Β΄ πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες έγιναν με χρηματοδότηση από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά». (αναλυτικά)
Το Κέντρο διανομής ειδών για πρόσφυγες της Περιφέρειας Αθηνών επεκτείνεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες

Το κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, επεκτείνει τη δράση του και σε άλλες κοινωνικές δομές τις οποίες τροφοδοτεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. (αναλυτικά)

Στον Δήμο Κοζάνης παραχωρείται η έκταση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης

Η συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη προβλέπει ότι ο επιβατικός σταθμός παραμένει στην υφιστάμενη θέση ενώ οι εγκαταστάσεις του εμπορευματικού σταθμού μεταφέρονται σε νέα θέση στα Κοίλα Κοζάνης. (αναλυτικά)