Συμφωνία Κουρουμπλή – Αυτοδιοικητικών – Βουλευτών της Ξάνθης για λύση με Αναπτυξιακή !

Στην Αθήνα συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με τους αυτοδιοικητικούς και τους βουλευτές της Ξάνθης με θέμα την εξεύρεση λύσης για το θέμα της Αναπτυξιακής, όπως το είχε υποσχεθεί πριν από λίγες μέρες κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν Ο Υπουργός, ο Αν. Υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Δήμαρχοι Χ. Δημαρχόπουλος και Καπζά Τζεμήλ, οι 3 βουλευτές του Νομού, υπηρεσιακοί παράγοντες και νομικοί των Υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Aνάπτυξης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Μέσω Ροδόπης αλλά με τοπική ομάδα δράσης στην Ξάνθη

Έγινε σαφές ότι στο στενό χρονικό πλαίσιο που υπάρχει δεν είναι δυνατή  η δημιουργία νέας Αναπτυξιακής  και έτσι επελέγη η λύση της υποβολής φακέλου στο νέο Leader μέσω της Αναπτυξιακής Ροδόπης αλλά και σύσταση  Τοπικής Ομάδας Δράσης στην Ξάνθη, που θα αποτελείται από στελέχη της αυτοδιοίκησης και των φορέων στο τοπικό παράρτημα   προκειμένου να υπάρχει αυτονομία στη διαχείριση των προτάσεων.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το ζητούμενο είναι να μην χαθούν νέοι πόροι αρκετών εκατομμυρίων από την περιοχή και ότι είναι η μόνη εφικτή λύση αυτή τη στιγμή ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις του θεσμικού πλαισίου, όπου χρειαστεί, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφασή.

Δέσμευση Κουρουπλή για το μέλλον

Παράλληλα, δεσμεύτηκε σε μεταγενέστερο χρόνο να δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέου σχήματος από τους φορείς της Ξάνθης, όταν θα σχηματοποιηθεί το νέο πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση.