ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Αθηνών

Οι κατά δήλωση τους οικονομολόγοι που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία  το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υποστηρίζουν με δημόσιες δηλώσεις τους ότι για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών φταίει η παρούσα κυβέρνηση. Ίσως δεν είχαν ενημερωθεί από τα δημοσιεύματα του τύπου και της επίσημες ανακοινώσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου.

Ας τους θυμίσουμε εμείς

  • Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εδώ και 7 (επτά!) ολόκληρα χρόνια είχαν αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρίας γιατί η χρηματοοικονομική κατάσταση και η κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρίας ήταν κακή .Δηλαδή ότι ήταν υπερχρεωμένη.Από τότε η εταιρία είχε χάσει λόγω ζημιών ένα σημαντικό τμήμα των κεφαλαίων της

 

  • Η χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιούνη κατέγραψε σημαντικές ζημιές για τρίτη συνεχή χρονιά και οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση κατά 18%.
  • Της είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 79,5 εκατ. ευρώ για διπλά τιμολόγια. Η υπόθεση εκδικάστηκε και τελικώς το πρόστιμο έπεσε κάτω από 1,5 εκατ. ευρώ, σε δόσεις. Φήμες… αναφέρουν παρέμβαση της ΝΔ.
  • Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν το μισθό τους για την «οικονομική ανάκαμψη» της. Η εταιρεία ζήτησε η πληρωμή να γίνει ως εξής: Να δοθεί απ’ τους εργαζόμενους το 1/4 του μισθού του Απρίλη, του Ιούλη και το 1/2 του Δεκέμβρη.
  • Ολοκληρώνεται η εκπόνηση και τρίτου πλάνου αναδιάρθρωσης της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ.

 

  • Κλείνει η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ. Αιτιολογία για την ιδιοκτησία τα capital controls. Ένα τελευταίο δωράκι για τη ΝΔ, ένα ακόμα ψέμα για τους εργαζόμενους.

 

Οι άνθρωποι της αγοράς θα γελούσαν με τις ανακοινώσεις των κομμάτων για την Ηλεκτρονική, αλλά δυστυχώς υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες που μένουν χωρίς δουλειά και το γέλιο έστω και ειρωνικό είναι πολυτέλεια τέτοιες στιγμές…

 

Τμήμα Μικρομεσαίων Σύριζα

Λεωνίδου 16,Αθήνα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:2105291425

Εmail: syriza.ebe@gmail.com

Facebook: ΟΙ ΕΒΕ με το Συριζα