Αλ. Τσίπρας: Πως θα σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής αν δεν βάλουμε κανόνες ώστε τα κανάλια να είναι βιώσιμα (Video)

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Αυτή η κυβέρνηση δεν εκβιάστηκε και δεν χαρίζεται σε κανένα τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στον Ενικό. Επιβεβαίωσε τις συναντήσεις  με τον κ. Ψυχάρη στο πλαίσιο συναντήσεων που είχε και με άλλους απαντώντας ότι «αν χρειαστεί μπορεί να συναντήσω και το διάβολο, αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου και θα κριθώ από το τι πράττω».

«Στο Mega έχω να πάω από το 2012, αν είχα κάνει συναλλαγή θα με είχατε δει την επόμενη μέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ένα χρόνο που είναι πρωθυπουργός δεν δέχθηκε να συναντήσει τον κ. Ψυχάρη.

«Σε τρεις διαδοχικές κρίσιμες κάλπες δεν ζήτησα χάρη από κανένα ούτε από φίλους, ούτε από εχθρούς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ αναφορικά για τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Ψυχάρη είπε ότι ήταν κρυφές γιατί ο ίδιος το ζήτησε. Δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι δεν τον απασχολούν οι χρυσές ευκαιρίες που διατείνεται ότι έχει, ενώ τον κάλεσε να «τα βγάλει όλα στη φόρα».

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν προχώρησε σε νόμιμη αδειοδότηση των καναλιών ενώ πρόσθεσε ότι η μετατόπιση πάρα πολλών ΜΜΕ, μετά τις εκλογές έγινε γιατί ανέμεναν ευνοϊκή μεταχείριση. Πολλές φορές στη συζήτηση αναφέρθηκε η διάσημη πια, γάτα Ιμαλαϊών την οποία όπως είπε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός “την έσκισε”.

Για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών υποστήριξε ότι «η διαφημιστική πίτα είναι τόση ώστε να χωρούν 4 τηλεοπτικές άδειες» και αναρωτήθηκε «πως θα σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής, εκτός από το να βάλουμε κανόνες ,ώστε τα κανάλια να είναι βιώσιμα και να βγάζουν τα λεφτά τους». Στην κριτική ότι θα ρυθμιστεί ο αριθμός των καναλιών από την αγορά αναρωτήθηκε γιατί «επί 25 χρόνια η αγορά δεν κατάφερε να εξορθολογίσει αυτό το χάος;» «Γιατί έχουμε 8 κανάλια που δεν βγάζουν τα λεφτά τους. Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι αδαής και ηλίθιοι που αποφάσισαν να έχουν λίγες τηλεοπτικές άδειες;» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας «γιατί να έχουμε άλλους κανόνες από την Ευρώπη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών;»

Βασικός άξονας του νόμου που ψηφίστηκε είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Αυτή τη στιγμή προβλέπονται 400 θέσεις εργασίας, αλλά αυτό μπορεί να συζητηθεί και με την ΕΣΗΕΑ ενώ μπορεί να τεθεί ρύθμιση ώστε να έχουν προτεραιότητα οι σημερινοί εργαζόμενοι των καναλιών.

«Πως θα σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής αν δεν βάλουμε κανόνες, ώστε τα κανάλια να είναι βιώσιμα και να βγάζουν τα λεφτά τους» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη εξηγώντας ότι καλύπτει τη διαπλοκή.

«Κάλεσα τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνήσει να αλλάξουμε σελίδα και να υπάρξει συναίνεση στο ΕΣΡ. Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά δημιούργησε γραμμή άμυνας για να μπλοκάρει το ΕΣΡ. Υπερασπίστηκε τον κ. Σαμαρά και κάλυψε τον κ. Παπασταύρου, όπως και τους χειρισμούς Σαμαρά για τη λίστα Μπόργιανς.

https://youtu.be/GXEhGW5-5lA