ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – GMC

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξάνθη, 25 Φεβρουαρίου 2016

 

Την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, επαναλήφθηκε ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εργασίας, κ. Νεφελούδη και με την παρουσία του Βουλευτή Ξάνθης, κ. Γρηγόρη Στογιαννίδη, τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση με θέμα το καθεστώς των εργαζομένων στο εργοστάσιο GMC, την αποπληρωμή των αποδοχών και την απόδοση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.

Κατά τη συνάντηση αυτή παρέστη  εκπρόσωπος της εταιρείας «ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ», ενώ η εταιρεία «ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», όχι μόνο δεν εκπροσωπήθηκε, αλλά από τη διαδικασία διαπιστώθηκε αδυναμία έστω και εντοπισμού στοιχείων επικοινωνίας με το νόμιμο εκπρόσωπο αυτής.

Μετά από έντονη διαδικασία και αφού οι εργαζόμενοι συνεπικουρούμενοι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους, τις αξιώσεις και τις απαιτήσεις τους, έγινε φανερό ότι η ιδιοκτήτρια του εργοστασίου εταιρεία «ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ» αποδέχεται να αναλάβει και τυπικά ως εργοδότης, εντός συντομοτάτου χρονικού διαστήματος, το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στις εγκαταστάσεις της και να καλύψει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ δεσμεύθηκε στο πλαίσιο εμπορικών συμφωνιών που θα επιδιώξει με την συνεργάτιδά της εταιρεία «ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» να βρεθεί τρόπος ρύθμισης των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Ο βουλευτής του Νομού Ξάνθης, κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης, παρακολουθεί στενά την περίπτωση της συγκεκριμένης επιχείρησης, συμπαριστάμενος με την εργατική πλευρά ενώπιον κάθε θεσμικού οργάνου, ενώ και οι τρεις βουλευτές του Νομού δηλώνουν ότι δεν θα ανεχθούν στο Νομό τους καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και απεμπόληση εργατικών δικαιωμάτων.

Από το Γραφείο Τύπου