Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την συμπλήρωση 7 χρόνων από την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Επτά χρόνια συμπληρώνονται από το βράδυ όπου ο αστυνομικός Κορκονέας δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 15χρονο νέο άνθρωπο, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η δολοφονία αυτή είχε ως αποτέλεσμα το βίαιο ξέσπασμα μίας γενιάς η οποία προτιμά τη ζωή από το περιθώριο και δεν αποδέχεται τη «δολοφονία» των ονείρων της. Το σχέδιο των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων για την νεολαία παραμένει μέχρι και σήμερα ένα, το να γίνουμε η χαμένη γενιά. Απέναντι στην καταστολή των ζωών μας, απέναντι σε μία λογική που επαναπαύεται με το γεγονός πως οι νέοι άνθρωποι βιώνουν τη ανεργία, την μετανάστευση, την επισφάλεια οφείλουμε να μην ξεχνάμε πως το μέλλον είναι οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν και να πρωτοστατήσουν στις μεγάλες ανατροπές που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και ολόκληρη η Ευρώπη. Δεν ξεχνάμε πως ο Δεκέμβρης ήταν μία στιγμή έκρηξης απέναντι σε όσα φιμώνουν τα όνειρα, τις προσδοκίες και την προοπτική των νέων ανθρώπων. Προφανώς, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως ακόμη και σήμερα η ανάγκη εκδημοκρατισμού της αστυνομίας παραμένει απαραίτητο βήμα.

Καλούμε τις νέες και τους νέους να δώσουν το παρόν στις αυριανές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να δείξουμε τη δύναμη που έχει η ζωή απέναντι στο θάνατο, η δημιουργία απέναντι στην καταστροφή.

Το γραφείο τύπου της Νεολαίας

Στην Ξάνθη, η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο, αύριο, Κυριακή 6-12-15, στις 18:00.