Χρ. Βερναρδάκης: Πέρασε η περίοδος των μειώσεων σε μισθούς και προσωπικό του Δημοσίου

Στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, στα μέτρα του προγράμματος που είναι προς υλοποίηση και στο θέμα της πολιτικής συναίνεσης, αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Α” Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης.

Πέρασε η περίοδος των μειώσεων σε μισθούς και προσωπικό του Δημοσίου, αντιστρέφεται η κατάσταση, και με το νέο μισθολόγιο περίπου το 55% των δημοσίων υπαλλήλων θα δει μικρές αυξήσεις από το νέο έτος, καθώς «ξεπαγώνει» το βαθμολόγιο και θα γίνουν επανακατατάξεις, τόνισε ο  Χρ. Βερναρδάκης, σημειώνοντας ότι υπάρχει συμφωνία των θεσμών πάνω στο θέμα.

Ακόμη, εκτίμησε ότι θα υπάρξει η αναγκαία πολιτική συναίνεση σε ειδικά θέματα, όπως το ασφαλιστικό και το προσφυγικό, προκειμένου να προχωρήσει η χώρα, ενώ απέρριψε τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος. Οσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος, ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε με κοινωνικές εντάσεις, καθώς τα δύσκολα μέτρα έχουν περάσει, με εξαίρεση το ασφαλιστικό. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι η μεταρρύθμιση θα έχει ορίζοντα 30 χρόνων και θα είναι πολύ πιo ήπια, καθώς δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις.