Ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Την ετοιμότητα του κόμματος ενόψει της κρίσιμης μάχης των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη αλλά και το διακύβευμα της αναμέτρησης τέθηκε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Γ. Χατζηθεοδώρου: Το παλιό εναντίον του νέου, η μάχη στις εκλογές

Παρουσιάστηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο του κόμματος με τις δύο προσθήκες που έγιναν κυρίως για τυπικούς και πρακτικούς λόγους στις δύο τελευταίες, τιμητικές θέσεις ενώ από την πλευρά του ο Γραμματέας της οργάνωσης Γιώργος Χατζηθεοδώρου έθεσε το διακύβευμα των εκλογών που είναι η απόρριψη του παλαιοκομματικού και φθαρμένου πολιτικού προσωπικού υπέρ μιας νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανανεώσει ριζικά το πολιτικό σύστημα.

Παράλληλα έθεσε τη στρατηγική του κόμματος αλλά και τη στρατηγική του αντιπάλου στις κρίσιμες εκλογές που ακολουθούν και άσκησε κριτική στους πρώην συντρόφους που έριξαν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης.

Σ. Γιαννακίδης: 40 χρόνια δικομματισμού δεν εξομοιώνονται με 7 μήνες ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης μίλησε για την ανάγκη στη νέα διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί πιο αποφασιστικός και αποτελεσματικός, ειδικά με τη στελέχωση του κράτους, όπου έδειξε επιφυλακτικότητα και αποδείχτηκε ότι δομές του κράτους αυτονομήθηκαν και έπληξαν την εικόνα της κυβέρνησης, πανελλαδικά και τοπικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη στρατηγική λέγοντας ότι 40 χρόνια δικομματισμού δεν εξομοιώνονται με τους 7 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όποια λάθη έγιναν. Μίλησε για την ανάγκη τα στελέχη να βρεθούν στο δρόμο και να είναι ανοιχτά στην κοινωνία, όχι μόνο για να ενημερώσουν για το επίδικο των εκλογών αλλά και για να ακούσουν τις προτάσεις και τα παράπονα του κόσμου.

OLO

Χ. Ζεϊμπέκ: Δεν έχουμε την πολυτέλεια για νέα λάθη

Ο Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν αυτή την πρώτη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, για πολλούς λόγους, κυρίως όσο η ηγεσία ήταν απασχολημένη με τη διαπραγμάτευση, λάθη που έπληξαν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Όπως είπε, όλοι κάναμε λάθη και πρώτος το παραδέχτηκε ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η πολυτέλεια γα νέα λάθη από κανέναν.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η «αριστερή παρένθεση» που ονειρεύτηκαν κάποιοι δεν μπορεί να γίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει στη νέα του κυβερνητική θητεία να εδραιωθεί ανανεώνοντας το πολιτικό σκηνικό και κάνοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά και κοινωνικές πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να της προσφέρει.

OLO2

Διαγραφές για όσους έφυγαν στη ΛΑΕ

Στο περιθώριο της ολομέλειας, αποφασίστηκε και τυπικά η διαγραφή των τριών μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν επίσημα στη ΛΑΕ. Πρόκειται για τους Α. Κοσμίδη, Α. Κολώνια και Γ. Καφούτη .  Ο Δ. Σελβιέρογλου είχε αποχωρήσει ήδη κατά τη διάσπαση με τη ΔΗΜΑΡ ενώ ο Λ. Μαγουλάς, που φημολογήθηκε ότι θα προσχωρήσει στη ΛΑΕ,  παρέστη κανονικά στην ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ.

OLO1