17.4.2015

1. Η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό είναι να βρει λύση εντός ευρώ, με έναν έντιμο συμβιβασμό.

“Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;”.

Αυτά πέρασαν. Τα υπέγραφαν οι Σαμαροβενιζέλοι.

2Ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) ενέκρινε το σχεδιασμό για την ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ενταχθούν το Τ.Π. & Δανείων, το Ε.Τ.Ε.ΑΝ., ενδεχομένως δε και άλλοι κυβερνητικοί Φορείς με χρηματοδοτικές λειτουργίες.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Τρέμουν οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες. Τρέμουν και τα φερέφωνά τους.

3. Ευκ. Τσακαλώτος: “Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου. Οι συμφωνίες πάντα γίνονται λίγο πριν τη λήξη των περιθωρίων, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο”.

4. Μπηχτές σε εφημερίδες και εκδότες δεν ρίχνουμε ποτέ. Αυτό που θέλουμε να πούμε το λέμε ευθαρσώς, αυθωρεί και παραχρήμα.

Αν κάποιοι έχουν τη …μύγα!

5. Την ημέρα που οι εργαζόμενοι της El Dorado Gold διαδηλώνουν υπέρ των αφεντικών τους, επέλεξαν 27 βουλευτές της Νέας δημοκρατίας να ευαισθητοποιηθούν περί  των εργατικών., περιβαλλοντικών  (!) και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την δραστηριότητα της εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τέτοια ευαισθησία από τη ΝΔ! Αυτοί που ψήφισαν περικοπές μισθών, συντάξεων και  απολύσεις, τώρα είναι με τον εργαζόμενο. 

Και μόνο που βλέπεις τον γελοίο Άδωνη, με εργαζόμενους, καταλαβαίνεις.

6. Ποιος ζήτησε αξιοκρατία για τον ορισμό των περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης;

Αυτοί που ορίζονταν τα τελευταία 40 χρόνια με την κομματική τους ταυτότητα. Αυτοί που ξαφνικά έγιναν σχολικοί σύμβουλοι χωρίς κανένα κριτήριο.

Σύντομα θα υπάρξουν … ισορροπίες, ας μην αγχωνόμαστε.

7. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της El Dorado. 

Μάλλον και την El Dorado; 

Δεν σας είδαμε στις Σκουριές. 

Όχι ότι σας είδαμε και πουθενά αλλού.

8. Αν επιστρέψει η ακροδεξιά Ν.Δ. του Σαμαρά, θα πέσει σκοτάδι και καταχνιά, θα λυσσάξουνε οι αδώνηδες, οι πλεύρηδες, οι βορίδηδες και τα λοιπά φασισταριά που παρεπιδημούν στη Συγγρού. Λυσσάνε ήδη, με τι μίσος μιλάνε κάθε μέρα για τους πρόσφυγες, για τα δικαιώματα των κρατουμένων, για την ιθαγένεια των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Αν επιστρέψουν στην εξουσία, το μίσος θα γίνει νόμος, θα γίνει γκλομπ, δακρυγόνο, βούρδουλας. Αλί και τρισαλί στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους.