1η Μάη, ημέρα αγώνα

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καταθέσαμε λουλούδια στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. 

Την Πέμπτη 6/5/21 μεγάλη συγκέντρωση απεργία για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά έχει μια ιδιαίτερη σημασία, ξυπνάει μνήμες, μας συνδέει απευθείας με εκείνη την πρώτη Πρωτομαγιά, όταν οι εργάτες του Σικάγου αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν το οκτάωρο στην εργασία τους

Μετά από 135 χρόνια έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη χώρα μας να αμφισβητήσει και να ακυρώσει αυτό το δικαίωμα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με αγώνες και αίμα.

Φέτος η Πρωτομαγιά συνέπεσε με το Μ. Σάββατο και οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής έχουν μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Ευχή και στόχος να αποτελέσουν το ορόσημο και την αφετηρία για νέους αγώνες.

Εμείς μαζί να περιφρουρήσουμε και να προστατέψουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε το δικαίωμα στην εργασία!

Να δώσουμε μάχες μαζί με τη νέα γενιά για τη νέα γενιά  που πληρώνει τις απανωτές κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας αλλά δεν το βάζει κάτω και πορεύεται με τόλμη στο μέλλον!

Εμείς προχωράμε μαζί με τους εργαζόμενους, με τους άνεργους, με όσους υπομένουν κάτω από συνθήκες επισφαλούς εργασίας, με τους νέους, να δώσουμε το νέο νόημα του αγώνα!

Ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις και στις απειλές της εποχής μας και του μέλλοντος.

Εμείς μαζί με τη σκέψη σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη με την ασθένεια, να δώσουμε τη μάχη για το νέο ΕΣΥ, ως ηθικό χρέος απέναντι σε όσους τόσο άδικα χάθηκαν από τον κορονοϊό.

Εμείς μαζί να  φέρουμε ξανά μαζί την ελπίδα στη χώρα!

Καλή Ανάσταση!