Μαξίμου : Σε βέρτιγκο μετά το φιάσκο με το λιανεμπόριο και τις αποκαλύψεις για Φουρθιώτη

Το φιάσκο με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη καθώς και η συνεχιζόμενη σιωπή για την υπόθεση Φουρθιώτη μετά και τις σοβαρές  αποκαλύψεις του σαμαρικού βουλευτή και πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση, έχουν προκαλέσει βέρτιγκο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση που δέχεται απανωτά χτυπήματα και που βλέπει τους υπουργούς της να αποδοκιμάζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους, συνεχίζει την ίδια στρατηγική της  μη ανάληψης των ευθυνών της και της σιωπής απέναντι σε σοβαρές καταγγελίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το φιάσκο με το λιανεμπόριο μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε αιφνιδίως την περασμένη Παρασκευή το βράδυ σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, εμμέσως πλην σαφώς το αποδίδει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων χωρίς να αναλαμβάνει κανένα μέρος της ευθύνης για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της.

Σε ιδιαίτερη δύσκολη θέση έχει βρεθεί και με το θέμα Φουρθιώτη όπου μετά τα fake news περί μη διάθεσης αστυνομικής δύναμης για την προστασία του, υποχρεώθηκε να αποσύρει τους αστυνομικούς την ίδια ώρα που μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τη σχέση του παρουσιαστή με κυβερνητικά στελέχη.

Οι επώνυμες καταγγελίες του σαμαρικού βουλευτή και πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση έχουν προκαλέσει και ενδοκομματικούς και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς με βουλευτές και στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και να ζητούν από το Μαξίμου απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι  ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα της έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, «που είχε αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη».

Παράλληλα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι  δεν μπορεί να σιωπάόταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, «καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento.

«Δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη. Ο κ Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό «μάνατζερ»» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.