ΔΤ – Είναι Αδίστακτοι

Η κυβέρνηση, «πιεζόμενη από τις τράπεζες», έχει αποφασίσει να άρει την προστασία από 35.000 πρώτες κατοικίες

Στις 15 Ιανουαρίου έληγε κανονικά η προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι πρώτες 35.000 κατοικίες θα πήγαιναν για πλειστηριασμό.

Η συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας είδε το τεράστιο πρόβλημα και πήγε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο υπουργός τους παρέπεμψε στο Μαξίμου. Και το Μαξίμου, στους τραπεζίτες!

Μετά από “ωριμότερη” σκέψη, η κυβέρνηση έδωσε παράταση 15 ημερών. Τι θα  γίνει σε 15 ημέρες, όταν οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα είναι μόλις 4.400;

Η  κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, «πιεζόμενη από τις τράπεζες»,  να άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσα στην πανδημία και την κρίση. Είναι μέσα στο DNA της πολιτικής της, είναι ξεκάθαρα ταυτισμένοι με τους τραπεζίτες.

Άλλωστε  είναι οι ίδιοι αυτοί που  πήγαν να κόψουν τα δωρεάν φάρμακα σε 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, είναι αυτοί που πέρασαν έναν Πτωχευτικό Κώδικα που λεηλατεί κυριολεκτικά, όσους πρόκειται να χρεοκοπήσουν από την κρίση και τα lockdown.

Έτσι για να καταλάβουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε  και πόσο αδίστακτοι είναι. Δουλεύουν για το συμφέρον των ισχυρών, την ώρα που η κοινωνία διαλύεται μέσα στην υγειονομική και οικονομική παΝΔημία.

Σήμερα όλοι γνωρίζουμε.