Εγκληματική οργάνωση

Οι ναζί στη φυλακή: Ένοχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα από τη λαοθάλασσα των συγκεντρωμένων στο άκουσμα της απόφασης ότι όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι ένοχοι για ένταξη και και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε νωρίτερα την ενοχή περιφερειακών στελεχών κατηγορούμενων στην υπόθεση Φύσσα και για την πράξη της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αναλυτικά:

Άγγος

Αποστόλου

Καζαντζόγλου

Καλαρίτης

Μιχαλάρος

Μπαρέκας

Παπαβασιλείου

Παπαδόπουλος

Πόπορη

Ρουπακιάς

Σκιατούνης

Σκάλκος

στεργιοπουλος

στρατος

τσακανικας

τσορβας

τσαλικης

χατζηδακης

χρυσαφιτης

Ένοχος για όλα ο Ρουπακιάς

Νωρίτερα, ένοχος κρίθηκε ο Γ. Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα, με τους διαδηλωτές στο δρόμο να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Κρίνονται επίσης ένοχοι όλοι πλην δυο για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς που κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν προσήλθε στο Εφετείο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Άλλαξε το αδίκημα για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Η κατηγορία για την επίθεση στο ΠΑΜΕ μετατρέπεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμέλημα) και κρίνονται ένοχοι οι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης. Για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη