Γ. Χατζηθεοδώρου : Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας των 11 δις είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού (video)

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε  στο xanthipost.gr,  αναφέρθηκε  στο συνολικό σχέδιο των 11 άμεσων μέτρων έκτακτης ανάγκης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση που παρουσίασε στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας, τα οποία όπως υπογραμμίζει είναι συνέχεια των δύο μεγάλων προγραμμάτων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, το «Μένουμε Όρθιοι 1» και  «Μένουμε Όρθιοι 2».

Ο κ. Χατζηθεοδώρου  τονίζει  μεταξύ άλλων πως φάνηκε για άλλη μία φορά το πόσο σοβαρή αντιπολίτευση  υπάρχει σήμερα και πόσο βοηθητική θα μπορούσε να είναι, «.. αν είχαμε έναν έξυπνο πρωθυπουργό ο οποίος θα μπορούσα να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου…»

Και προσθέτει : «…Έτσι λοιπόν τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι της τάξης των 11 δισεκατομμυρίων, λεφτά τα οποία σήμερα υπάρχουν στον τόπο και είναι τα χρήματα αυτά που μαζεύτηκαν με τον κόπο και τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού και άφησε  ο ΣΥΡΙΖΑ σαν παρακαταθήκη για τη χώρα στις 7 Ιουλίου όταν  χάσαμε τις εκλογές πέρυσι, 37 δισεκατομμύρια ευρώ..»

Ανοίξαμε ένα  σημαντικό δημοσιονομικό δρόμο για τα επόμενα 10 χρόνια με ένα ρυθμισμένο χρέος και ένα πολύ μεγάλο «μποναμά» έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα δύσκολα

Ο κ. Χατζηθεοδώρου επίσης αναφέρθηκε  στην ανικανότητα και στην προχειρότητα εκ μέρους της κυβέρνησης και ειδικότερα στην ύφεση που παρουσιάζει η οικονομία : «..Είδαμε λοιπόν τι σημαίνει ανικανότητα, είδαμε τι σημαίνει προχειρότητα και είδαμε αυτό το «επιτελικό» κράτος που έφτιαξε ο κύριος Μητσοτάκης τελικά να οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Και φαίνεται αυτό με τους χιλιάδες μετακλητούς που  διόρισε,  με τα χρήματα τα οποία έδωσε στους δικούς του ανθρώπους, με την αντιμετώπιση που είχε απέναντι στην πανδημία, με το «ξεγύμνωμα»  του δημοσίου νοσοκομείου…»

«..Υπάρχουν σήμερα 5.000 λιγότερες θέσεις απ’ ότι αφήσαμε εμείς στην  δημόσια υγεία…»

Επίσης ο κ. Χατζηθεοδώρου δεν παρέλειψε να επισημάνει  το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν 5.000 λιγότερες θέσεις απ’ ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια υγεία και όπως υποστηρίζει αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά είναι επιλογή της ΝΔ και του νεοφιλελευθερισμού να δοθούν όλα στους ιδιώτες, όλα  στους ημετέρους, όλα στους φίλους.

Τέλος ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος  θεωρεί ότι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα  δύσκολος και εκτιμά ότι τα εξαντλητικά  μέτρα τα οποία θα αναγκαστεί να λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πραγματικά θα εξαθλιώσουν τον κόσμο.

Τα  11 άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση που παρουσίασε στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας,

  • Μέτρο πρώτο : Ενίσχυση του ΕΣΥ άμεσα με 15.000 μόνιμες προσλήψεις.
  • Μέτρο δεύτερο : Ενίσχυση των δημόσιων σχολείων, άμεσα, με 15.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  • Μέτρο τρίτο : Επιδότηση της εργασίας από το κράτος, για όσο διαρκεί η κρίση. Η πρότασή περιλαμβάνει την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και του 40% του μισθού των εργαζομένων, με υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου 60% του μισθολογικού κόστους από την επιχείρηση.
  • Μέτρο τέταρτο : Εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, για όσο διαρκεί η κρίση, 400Euro για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200Euro για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100Euro για κάθε παιδί.
  • Μέτρο πέμπτο : Μη-επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις. Όλοι οι έμμεσα ή άμεσα πληττόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, με μέγιστη ενίσχυση ανά επιχείρηση τις 100.000 ευρώ, με μοναδικό κριτήριο τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας.
  • Μέτρο έκτο : Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Μέτρο έβδομο : Επιδότηση 40% του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων, για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Μέτρο όγδοο: Επιστροφή στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
  • Μέτρο ένατο: Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα έως 40.000Euro και μείωση των συντελεστών για εισοδήματα από 40.000Euro έως 65.000Euro. Αφορά και τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Μέτρο δέκατο : Μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Μέτρο ενδέκατο: Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

Πηγή:xanthipost.gr